• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 19. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.1999., Nr. 345/346 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16493

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 19. oktobra sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

20.10.1999., Nr. 345/346

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 19. oktobra sēdē

Akceptēts rīkojums "Par kuteru "Ost", "West" un kuģa "Rotans" atsavināšanu". Rīkojums paredz saskaņā ar Ministru kabineta 1995.gada 7.novembra noteikumu Nr.325 "Likuma "Par valsts un pašvaldības mantas atsavināšanas kārtību" piemērošanas noteikumi" 3.punktu atļaut Jūras vides pārvaldei — valsts kustamās mantas valdītājai — pārdot izsolē kuterus "Ost", "West" un kuģi "Rotans".

Akceptēts rīkojums "Grozījums Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības līgumā par atvieglojumiem pilsoņu savstarpējās ceļošanas kārtībā", kas paredz līguma 1.pantu izteikt jaunā redakcijā: "1.pants. Amerikas Savienoto Valstu pilsoņiem ir tiesības šķērsot Latvijas Republikas teritoriju tranzītā, kā arī ieceļot un uzturēties Latvijas Republikas teritorijā bez vīzas līdz deviņdesmit dienām viena kalendārā pusgada laikā." Rīkojumā noteikts, ka grozījums stājas spēkā dienā, kad saņemta pēdējā nota, ar ko puses paziņo viena otrai par valsts iekšējo procedūru veikšanu, kas nepieciešamas, lai tās stātos spēkā.

Akceptēts rīkojums "Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 29.septembra rīkojumā Nr.468 "Par starpministriju konsultatīvo padomi Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Baltijas reģionālās programmas koordinācijai", kas paredz nomainīt līdzšinējo padomes vadītāju I. Šulci, Ārlietu ministrijas Trešā politiskā departamenta direktori, ar U.Vītoliņu, Ārlietu ministrijas Ārējās ekonomiskās politikas departamenta direktoru, kā arī izdarīt izmaiņas padomes sastāvā.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā", kas paredz piešķirt pilsonību 618 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 114 viņu nepilngadīgiem bērniem.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā izsniedzami valsts atzīti vispārējās izglītības dokumenti". Tie nosaka valsts atzītu vispārējās izglītības — pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības — dokumentu izsniegšanas kritērijus un kārtību, kā arī minēto dokumentu paraugus. Noteikts, ka pamatizglītības apguvi apliecina apliecība par pamatizglītību un vispārējās vidējās izglītības apguvi apliecina atestāts par vispārējo vidējo izglītību. Noteikts, ka vispārējās izglītības dokumenti un sekmju izraksti izsniedzami pret parakstu. Persona, kurai izsniegts vispārējās izglītības dokuments un sekmju izraksts, apliecina to ar parakstu šim nolūkam paredzētā uzskaites un reģistrācijas grāmatā. Vispārējās izglītības dokumentu veidlapas papīra marku, krāsu, aizsardzību un iesiešanas tehniku, kā arī sērijas un numuru lietošanas kārtību nosaka izglītības un zinātnes ministre. Noteikumi stājas spēkā 2000.gada 1.martā.

Akceptēts rīkojums "Par valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" dzelzceļa līnijas Valka–Igaunijas valsts robeža nodošanu Valkas pilsētas pašvaldībai", kas paredz, ievērojot Satiksmes ministrijas un Valkas pilsētas pašvaldības savstarpējo vienošanos, atļaut Satiksmes ministrijai pēc rīkojuma pielikumā minētā nekustamā īpašuma izslēgšanas no valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" pamatkapitāla nodot to Valkas pilsētas pašvaldības īpašumā.

Akceptēti noteikumi "Grozījums Ministru kabineta 1998.gada 28.jūlija noteikumos Nr.270 "Vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķināšanas kārtība un valsts sociālās apdrošināšanas pabalstu piešķiršanas, aprēķināšanas un izmaksas kārtība", kas paredz papildināt noteikumus ar 11.’ punktu šādā redakcijā: "11.’ Ja darba devējs papildina sociālās apdrošināšanas iemaksas apdrošinātās personas apdrošināšanas kontā, lai segtu šo noteikumu 10.1. apakšpunktā un 11.punktā minētajos gadījumos izveidojušos sociālās apdrošināšanas iemaksu parādu, piešķirto maternitātes, slimības un apbedīšanas pabalstu apmērs (izņemot apbedīšanas pabalstu apdrošinātās personas apgādībā bijušā ģimenes locekļa nāves gadījumā) pārrēķināms reizi mēnesī."

Akceptēti Augu karantīnas noteikumi, kas nosaka augu audzētāju, augu, augu produktu un ar tiem saskarē nonākušu priekšmetu pārstrādātāju, uzglabātāju, tirgotāju, ievedēju (importētāju) un izvedēju (eksportētāju) reģistrācijas kārtību, fitosanitārās kontroles pasākumus un kārtību, fitosanitāro dokumentu izsniegšanas un aizsargājamo teritoriju noteikšanas kārtību, kā arī augu karantīnas organismus, augus, augu produktus un ar tiem saskarē nonākušos priekšmetus, kuru ievešana ir aizliegta vai kurus ievedot jāievēro specifiski noteikumi, kā arī fitosanitārajai kontrolei vai robežkontrolei pakļautos augus, augu produktus un ar tiem saskarē nonākušos priekšmetus.

Akceptēti noteikumi "Grozījums Ministru kabineta 1997.gada 1.jūlija noteikumos Nr.236 "Noteikumi par transportlīdzekļu un kravas veterinārās, fitosanitārās un sanitāri higiēniskās kontroles kārtību muitas punktos". Minētie grozījumi stājas spēkā 2000.gada 1.janvārī.

Akceptēts rīkojums "Par ieguldījumu bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts informācijas tīkla aģentūra" pamatkapitālā", kas atļauj ieguldīt bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts informācijas tīkla aģentūra" pamatkapitālā par Valsts ieņēmumu dienesta investīciju projekta "Valsts ieņēmumu un muitas politikas īstenošanas informātikas sistēma" līdzekļiem iegādātos pamatlīdzekļus, to sastāvdaļas un programmnodrošinājumu 524 920,94 latu vērtībā saskaņā ar rīkojuma pielikumu.

Akceptēts rīkojums "Par nekustamo īpašumu Rīgā, K.Valdemāra ielā 10/12 un Skolas ielā 1, saglabāšanu valsts īpašumā", kas paredz saglabāt valsts īpašumā un nodot Aizsardzības ministrijai valdījumā nekustamo īpašumu — zemesgabalu 2736 m2 platībā Rīgā, K.Valdemāra ielā 10/12, un būves, kā arī zemesgabalu 2870 m2 platībā Rīgā, Skolas ielā 1.

Akceptēts Saeimas lēmumprojekts "Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku apakšvienību līdzdalību NATO vadītajos daudznacionālajos stabilizācijas spēkos bijušās Dienvidslāvijas teritorijā", kas paredz pagarināt Latvijas Nacionālo bruņoto spēku apakšvienību piedalīšanos NATO vadītajos daudznacionālajos stabilizācijas spēkos bijušās Dienvidslāvijas teritorijā uz ANO Drošības padomes 1999.gada 18.jūnija rezolūcijā Nr.1247 paredzēto pilnvaru laiku. Valsts kancelejai uzdots nosūtīt lēmumprojektu Saeimai. Ministru kabinets lūdz Saeimu izskatīt lēmumprojektu kā steidzamu.

Akceptēti "Noteikumi par medicīnisko palīdzību notiesātajiem un apcietinātajiem brīvības atņemšanas iestādēs", kas nosaka kārtību, kādā notiesātajiem un apcietinātajiem brīvības atņemšanas iestādēs sniedzama medicīniskā palīdzība, un medicīniskās palīdzības apjomu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!