• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Preses konferencē 19.oktobrī pēc tikšanās ar Saeimas frakciju pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.2007., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165081

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.10.2007., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Preses konferencē 19.oktobrī pēc tikšanās ar Saeimas frakciju pārstāvjiem

 

Valdis Zatlers: Labdien! Varu paziņot par tikšanos ar Saeimas frakciju pārstāvjiem par arodbiedrību priekšlikumiem, kā izdarīt izmaiņas valsts budžetā – par veidu, kā to izdarīt. Visi Saeimas frakciju vadītāji piekrita, ka otrdien komisijās piedalīsies arodbiedrību pārstāvji, ka ministrijas būs sagatavojušas pārmaiņas budžetā un ka tās tiks apspriestas komisijās. Trešdien šeit vienos ieradīsies Saeimas Budžeta komisija un ziņos par šo sarunu rezultātiem. Tie ir fakti, ko es jums šobrīd varu pateikt. Gan arodbiedrības, gan politiķi bija gatavi sadarboties un panākt saprātīgu kompromisu.

Jautājums: Vai, pēc jūsu domām, valdības vadītājs šobrīd kontrolē situāciju?

V.Zatlers: Valdības vadītājs ir ceļā uz Prezidenta pili, lai ziņotu par situāciju valdībā, lai varētu arī šo jūsu jautājumu novērtēt un izvērtēt.

Jautājums: Vai tas nozīmē, ka, iespējams, pēc tikšanās jūs varētu pieņemt lēmumu izteikt neuzticību Ministru prezidentam?

V.Zatlers: Šādas tiesības man Satversme nenosaka, bet katrā ziņā paziņojums par to, vai valdība ir iespējama vai nav iespējama, cik ilglaicīga tā ir, tas vēl nav zināms.

Jautājums: Kā jūs domājat, vai premjers var atgūt sabiedrības uzticību?

V.Zatlers: Man tiešām jāsagaida premjera paskaidrojums par to, kas šodien notika valdībā, vai tās ir izmaiņas, kas notikušas neatgriezeniski, vai tās ir tikai emocijas. Skaidru skaidrojumu. Un tad es varēšu komentēt šo situāciju. Protams, valdība, kurā šobrīd potenciāli varētu nebūt trīs rīcībspējīgu ministru, nav valdība, kas ir rīkotiesspējīga.

Jautājums: Par Alekseju Loskutovu...

V.Zatlers: Loskutova jautājums ir ļoti skaidrs. To jau paudu vakar. Saeimai ir jāizlemj šī situācija, un tas ir jāizdara balsojot. To nedrīkst ievilkt garumā, tas jāizlemj pēc iespējas saprātīgi īsākā laikā, jo citas izejas, tiesiskas izejas šī konflikta risināšanā, šīs situācijas risināšanā nav. Nobeiguma punktam jābūt Saeimas balsojumam ar skaidru rezultātu.

Jautājums: Jūs tagad esat ticies ar Saeimas frakcijām. Pēc viņu atbildēm var spriest, ka nav vienotības pašā Saeimā. Vai jūs paliekat pie saviem vakardienas vārdiem, ka Saeima ir rīcībspējīga, ņemot vērā šīs pretrunas, kas tomēr pastāv?

V.Zatlers: Skaidri un gaiši varu atbildēt, ka lielākā daļa deputātu (negribu teikt par visiem simts) ir gatavi strādāt un atgūt uzticību. Šīs sarunas bija ļoti lietišķas un pragmatiskas. Domāju: tas, kas vakar notika uz ielas, Saeimas zālē ir saklausīts.

Visu labu, uz drīzu tikšanos.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!