• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - tiekoties ar ASV Aizsardzības departamenta ģenerāldirektoru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.1999., Nr. 347 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16520

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

21.10.1999., Nr. 347

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— tiekoties ar ASV Aizsardzības departamenta ģenerāldirektoru

A1.JPG (25455 BYTES)

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 20.oktobrī, tikās ar ASV Aizsardzības departamenta starptautisko drošības lietu Eiropas un NATO politikas galveno direktoru ģenerālmajoru Džozefu Garetu (attēlā) un ASV vēstnieku Latvijā Džeimsu Holmsu. Sarunā Valsts prezidente un Dž.Garets pārrunāja NATO paplašināšanās procesu, Latvijas virzību uz NATO un valsts iesaisti starptautiskajās miera uzturēšanas spēku vienībās.

Valsts prezidente pateicās ASV par atbalstu valsts virzībai uz iekļaušanos NATO, kā arī par sniegto palīdzību Latvijas bruņoto spēku attīstībai, tai skaitā karavīru apmācībā Savienotajās Valstīs. Pēc prezidentes sacītā, Nacionālo bruņoto spēku veiksmīga attīstība ir atkarīga gan no materiāltehniskās bāzes un savietojamības ar NATO, gan no karavīru izglītības pilnveidošanas iespējām un darba apstākļiem.

V.Vīķe–Freiberga tikšanās laikā uzsvēra, ka Latvija pievērš lielu uzmanību stabilitātes stiprināšanai reģionā, akcentējot valdības deklarēto lēmumu pakāpeniski palielināt budžeta līdzekļus valsts aizsardzībai līdz diviem procentiem no iekšzemes kopprodukta. Dž. Garets novērtēja Latvijas valdības nostāju panākt progresu Nacionālajos bruņotajos spēkos, kā arī pauda atzinību par Latvijas iesaisti miera uzturēšanas spēku vienībās.

Atzīstot Baltijas valstu prezidentu personīgo ieguldījumu, Dž.Holmss augstu novērtēja Latvijas, Lietuvas un Igaunijas militāro sadarbību virzībā uz NATO, kas liecina, ka valstis ir spējīgas kopīgi rūpēties par drošību reģionu ietvaros.

Tika apspriests Latvijas rīcības plāns dalībai NATO. Dž.Garets kopumā to novērtēja pozitīvi, kā arī atsaucās uz citu valstu atzinīgām atsauksmēm. Valsts prezidente izteica cerību par tālāku sadarbību ar ASV, īstenojot Latvijas rīcības plānu dalībai NATO.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!