• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007.gada 23.oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.10.2007., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165238

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālā trīspusējās sadarbības padome - bez kopsaucēja

Vēl šajā numurā

25.10.2007., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2007.gada 23.oktobra sēdē

 

EM: Par grozījumiem noteikumos par regulējamiem sabiedrisko pakalpojumu veidiem

23.oktobrī Ministru kabinets pieņēma lēmumu no regulējamo sabiedrisko pakalpojumu veidiem izslēgt realizācijai paredzētās sašķidrinātās gāzes uzglabāšanu un iepildīšanu tvertnēs, cisternās vai balonos, sašķidrinātās gāzes realizāciju jebkurā pildījumā un sašķidrinātās gāzes sadali. Kā sabiedriski regulējamais sabiedrisko pakalpojumu veids tika saglabāts sašķidrinātās naftas gāzes sadale no virszemes un pazemes tvertnēm pa cauruļvadiem līdz ievadam daudzdzīvokļu ēkā.

Šāds lēmums pieņemts, apstiprinot Ekonomikas ministrijas izstrādātos grozījumus Ministru kabineta 2001.gada 3.jūlija noteikumos Nr.297 “Noteikumi par regulējamiem sabiedrisko pakalpojumu veidiem”, kuru mērķis ir precizēt sabiedrisko pakalpojumu veidus, kas tiek regulēti valsts līmenī. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu valsts regulējamās nozarēs veic Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija.

Sašķidrinātā gāze kā kurināmais konkurē ar citiem enerģijas veidiem, un sašķidrinātās gāzes tirgū, izņemot sašķidrinātās naftas gāzes sadales no virszemes un pazemes tvertnēm pa cauruļvadiem tirgū, ir izveidojusies pietiekama konkurence starp nozares komersantiem. Tādējādi vairs nav nepieciešama minēto pakalpojumu papildu ekonomiskā regulēšana. Arī citās Eiropas Savienības valstīs sašķidrinātās gāzes nozares ekonomiskā regulēšana netiek veikta.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

KM: Par Latvijas–Meksikas jaukto izglītības, kultūras un sporta sadarbības komisiju

23.oktobrī Ministru kabineta sēdē tika apstiprināts Latvijas pārstāvju grupas sastāvs, kas strādās Latvijas–Meksikas jauktajā izglītības, kultūras un sporta sadarbības komisijā.

Komisija izveidota, pamatojoties uz 2005.gada 14.aprīlī parakstītā “Latvijas Republikas valdības un Meksikas Savienoto Valstu valdības līguma par sadarbību izglītības, kultūras un sporta jomā” 22.pantu, kas nosaka: “Lai nodrošinātu līgumā paredzētās sadarbības uzraudzību un koordinēšanu, tiek izveidota jauktā izglītības, kultūras un sporta sadarbības komisija.”

Komisijas sanāksme sākās vakar un turpinās arī šodien, kuras noslēgumā paredzēts parakstīt “Latvijas–Meksikas sadarbības programmu izglītībā, kultūrā, mākslā un sportā 2007.–2010. gadam”, kas būs pirmā izpildprogramma minētā līguma īstenošanai.

Ministru kabinets apstiprinājis šādu grupas sastāvu:

Pārstāvju grupas vadītāja: S.Zvidriņa – Kultūras ministrijas valsts sekretāre

Pārstāvju grupas locekļi:

L.Briģe – Ārlietu ministrijas Amerikas un Karību valstu nodaļas 2.sekretāre

A.Brūne – Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktore

A.Jakubāns – Nacionālās radio un televīzijas padomes loceklis

G.Rēvalde – Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības departamenta direktore

N.Rogaļeva – Bērnu un ģimenes lietu ministrijas Jaunatnes lietu departamenta direktora vietniece

J.Tiškina – Kultūras ministrijas Ārvalstu sakaru nodaļas vadītāja

Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

ZM: Par grozījumiem Latvijas Lauku attīstības plānā

Valdība 23.oktobrī apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus esošajos Ministru kabineta (MK) noteikumos “Kārtība, kādā ieviešams programmdokuments “Latvijas Lauku attīstības plāns Lauku attīstības programmas īstenošanai 2004.–2006.gadam””.

Grozījums normatīvajā aktā ir nepieciešams, lai, pārdalot pieejamos finanšu līdzekļus starp atbalsta pasākumiem, būtu iespējams atbalstīt visus pasākumā “Atbalsts ražotāju grupām” iesniegtos atbilstošos iesniegumus, kā arī lai nodrošinātu pasākuma “Priekšlaicīgā pensionēšanās” ietvaros uzņemto saistību sekmīgu izpildi un lai nodrošinātu Lauku attīstības plāna 2004.–2006.gadam piešķirto finanšu līdzekļu pilnīgu izmantošanu.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to akceptēšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

 

ZM: Par valsts nodevu par licences izsniegšanu veterinārfarmaceitiskajai darbībai

Valdība 23.oktobrī apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Noteikumi par valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu veterinārfarmaceitiskajai darbībai”. Normatīvais akts nosaka valsts nodevas apmēru par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu un veterinārfarmaceitiskās darbības pārreģistrāciju un maksāšanas kārtību, mazinot administratīvo slogu.

Šobrīd Pārtikas un veterinārā dienesta uzraudzībai pakļauto uzņēmumu reģistrā reģistrētas 130 veterinārās aptiekas. Noteikumu projekts pēc tā pieņemšanas skars to personu loku, kuras nodarbojas ar veterināro zāļu izplatīšanu veterinārajās aptiekās.

Noteikumu projekta prasību ievērošanas kontrolei nav nepieciešams radīt jaunas valsts institūcijas vai paplašināt esošo institūciju funkcijas, jo tiek paplašināta darbības joma inspektoram.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to akceptēšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!