• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkursu Oksfordas universitātes stipendiju programmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.1999., Nr. 347 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16531

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzvaru starptautiskajā informātikas olimpiādē

Vēl šajā numurā

21.10.1999., Nr. 347

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konkursu Oksfordas universitātes stipendiju programmā

Sorosa fonda — Latvija administrēto Oksfordas universitātes stipendiju programmu finansē Atvērtās sabiedrības institūts un Lielbritānijas valdība. Programma piedāvā šādas stipendijas:

1. Deviņu mēnešu stipendijas studijām Oksfordas universitātē (no 2000. gada oktobra līdz 2001. gada jūnijam) pētniecības darba veikšanai, lai atbalstītu studijas maģistratūrā vai doktorantūrā Latvijā. Programmas ietvaros tiek atbalstītas humanitāro un sociālo zinātņu, kā arī vides zinātņu studijas un ar medicīnu saistītās sabiedrības veselības/politikas studijas. Programmas ietvaros netiek atbalstītas studijas akadēmiskā grāda iegūšanai Oksfordas universitātē. Studenti, kuri izvēlējušies divpadsmit mēnešu jūdaikas studijas, var reģistrēties Oksfordas universitātes diploma studijām. Studenti, kuri izvēlējušies divpadsmit mēnešu vides zinātņu studiju programmu, var iegūt maģistra grādu.

2. Divpadsmit mēnešu stipendijas studijām Jorkas universitātē maģistra grāda iegūšanai politiskajā filozofijā (no 2000. gada oktobra līdz 2001. gada septembrim).

Pieteikšanās kritēriji.

Stipendijas Oksfordas un Jorkas universitātēs paredzētas studentiem ar akadēmiskā darba pieredzi un organizatora spējām. Pretendentiem ir jābūt ieguvušiem (ne agrāk kā 1997. gada jūnijā) vai jāiegūst (ne vēlāk kā līdz 2000. gada jūnijam) akadēmiskais grāds. Izņēmuma gadījumos tiks akceptēti kandidāti, kuri studijas beiguši jau 1996. gada jūnijā. Pretendentiem ir jābūt reģistrētiem (vai jābūt vēlmei reģistrēties) studijām doktorantūrā kādā no Latvijas universitātēm. Uz stipendijām nevar pretendēt personas, kas laikposmā no 1998. gada 1. oktobra līdz 2000. gada 30. septembrim ilgāk nekā trīs mēnešus studējuši ārpus Viduseiropas un Austrumeiropas.

Programmas mērķis ir uzlabot augstākās izglītības kvalitāti Latvijā.

3. Trīs mēnešu stipendijas praktisko sociālo zinātņu studijām Oksfordas universitātē profesionāļiem, kuri strādā valsts vai nevalstiskajās organizācijās un kuri vēlas veikt pētījumus ar darba profilu saistītajās jomās laikposmā no 2000. gada oktobra līdz 2001. gada jūnijam.

Prasības pretendentiem:

vecums — 23–35 gadi, universitātes grāds ar izcilām sekmēm, profesionālā darba pieredze.

Stipendijas sedz mācību, uzturēšanās un transporta izdevumus. Visiem pretendentiem ir jābūt ar izcilu akadēmisku kvalifikāciju, precīzi formulētu studiju mērķi un izcilām angļu valodas zināšanām. Intervijas paredzētas 2000. gada aprīļa pirmajā nedēļā.

Pieteikuma anketas un sīkāku informāciju par programmu var saņemt Sorosa fonda — Latvija Izglītības informācijas centrā Rīgā, Raiņa bulvārī 19, 243. telpā. Jautājumi adresējami programmas koordinatorei Dacei Visnolai, tel. 7228656, e–pasts: dvisnola@lanet.lv

Pieteikuma anketas un visi nepieciešamie dokumenti pretendentiem jāiesniedz līdz š.g. 1. decembrim Sorosa fonda — Latvija Izglītības informācijas centrā Rīgā, Raiņa bulvārī 19, 243. telpā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!