• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas finanšu forumu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2007., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165310

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO aizsardzības ministru sanāksmi Nīderlandē

Vēl šajā numurā

26.10.2007., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas finanšu forumu Latvijā

 

Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš 25.oktobrī, atklājot ikgadējo Baltijas finanšu forumu – konferenci “Bankas un finanses Baltijā”, konferences dalībniekiem norādīja, ka šāgada forums notiek Latvijas tautsaimniecībai nozīmīgā brīdī – šobrīd Baltijas valstis piedzīvo salīdzinoši strauju ekonomisko izaugsmi, taču šajā procesā ir arī ekonomiskās attīstības nelīdzsvarotības problēmas.

Ministrs norādīja: “Šis ir brīdis, kad valdībai jāveic iejaukšanās tautsaimniecības modeļa uzbūvē, jāintensificē strukturālas pārmaiņas, kas nodrošinās ambiciozo vidēja un ilgtermiņa mērķu sasniegšanu. Latvijas valdība jau 2007.gada sākumā, izvērtējusi ekonomisko situāciju valstī, pieņēma Inflācijas apkarošanas plānu. Plāna pirmie rezultāti šobrīd jau ir redzami. Es pilnībā apzinos, ka pašreiz valdības priekšā ir smags uzdevums – nodrošināt strukturālas pārmaiņas tautsaimniecībā un pēc iespējas lielāku sociālo partneru līdzdalību šajā procesā.”

Finanšu ministrs O.Spurdziņš atzīmēja, ka Latvijas valdība skaidri apzinās, ka inflācijas spirāle ir grūti pārvarama bez zaudējumiem kādam no tautsaimniecības sektoriem, bet ir jāņem vērā, ka tās radītie zaudējumi valsts ekonomikai kopumā ir vēl lielāki. “Ir jāatzīst, ka pieprasījuma elementu ierobežošana – gan iedzīvotāju pirktspējas ierobežošana, gan valdības izdevumu mazināšana ir sociāli politiski nepopulāri lēmumi, ar kuriem būs jāsaskaras sabiedrībai,” uzsvēra ministrs. Tomēr valdība ir apņēmības pilna veikt smagos uzdevumus, un pirmais nozīmīgais solis jau ir sperts – izstrādāts valsts budžets ar 1% no IKP pārpalikumu, tādējādi Latvijas valdība ir iedarbinājusi vēl vienu spēcīgu instrumentu un kopumā aizvien kompleksāk izvērš tautsaimniecības stabilizāciju. Pirmos pozitīvos rezultātus valdība sagaida ne vēlāk kā nākamā gada vidū, norādīja finanšu ministrs.

Baltijas finanšu forums ir reģionāla finanšu konference, kas atspoguļo svarīgākos notikumus ekonomikā, jaunumus finanšu nozarē, kā arī banku sistēmas attīstības iespējas Baltijas valstīs. Trīspadsmitais Baltijas finanšu forums notiek 25. un 26.oktobrī. Tradicionāli foruma laikā finanšu ministri, centrālo banku vadītāji, likumdevēji un regulatori apspriež valsts budžetu, inflāciju, monetāro politiku un citus ar šo jomu saistītus jautājumus. Forumā piedalās arī biznesa līderi, lielāko starptautisko un Baltijas uzņēmumu vadītāji un finanšu direktori. Finanšu pakalpojumus pārstāv bankas, finanšu pārvaldīšanas uzņēmumi, konsultāciju, apdrošināšanas, līzinga un investīciju kompānijas, kā arī pensiju fondi.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!