• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Saeimas Ārlietu komisijas deputātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2007., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165312

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.10.2007., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Saeimas Ārlietu komisijas deputātiem

 

24.oktobrī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš un komisijas deputāti tikās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, lai pārrunātu koordinētas valsts ārpolitikas uzlabošanas iespējas.

Ārlietu komisija informē, ka komisijas deputāti tikās ar Valsts prezidentu, lai apmainītos viedokļiem par Latvijas ārpolitiskajām aktualitātēm un citiem svarīgiem jautājumiem, kas skar valsts starptautiskās aktivitātes.

Tikšanās sākumā Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš iepazīstināja ar komisijas šābrīža dienaskārtību, nākotnes plāniem un skatījumu uz šodienas ārpolitiskajām norisēm.

A.Bērziņš runāja par saskaņotas valsts ārpolitikas realizēšanas jautājumu, kas ietvertu regulāru komisijas dialogu un saikni ar Valsts prezidenta institūciju. Komisijas priekšsēdētājs uzskata, ka koordinēta darbība un regulāra domu apmaiņa ir viens no galvenajiem priekšnoteikumiem veiksmīgas ārpolitikas īstenošanā. Prezidents pozitīvi novērtēja Ārlietu komisijas priekšlikumu rīkot regulāras tikšanās un ideju par Valsts prezidenta ārlietu padomnieka līdzdalību komisijas sēdēs. Atzinīgi tika novērtēta arī doma par komisijas pārstāvju līdzdalību svarīgākajās Valsts prezidenta ārvalstu vizītēs, kas veicinātu aktuālās informācijas apmaiņu un saskaņotu darbību.

Atsaucoties uz komisijas sēdēs pārrunāto, Saeimas priekšsēdētājs, komisijas deputāts Gundars Daudze runāja par gatavošanos Latvijas valsts pastāvēšanas 90.gadadienas svinībām un plānotajiem pasākumiem Saeimā. Tika atgādināts Ārlietu komisijas sēdēs secinātais, ka valdības līmenī līdz šim nav pievērsta pienācīga uzmanība svinīgo pasākumu organizēšanai, savukārt to plānošanai trūkst pārraugošas institūcijas, kas veiktu koordinējošas funkcijas. Atzinīgi tika novērtēts arī Valsts prezidenta ierosinājums pārdomāt ideju par 90.gadadienas atzīmēšanu visas Eiropas kontekstā, kas būtu saistāma ar pirms 90 gadiem sākušos “jaunās Eiropas” veidošanu.

Sarunas laikā komisijas locekļi aktualizēja arī jautājumu par Baltijas valstu sadarbību un Eiropas kaimiņu politiku sadarbības attīstības kontekstā. Balstoties uz Ārlietu komisijas un Eiropas kustības Latvijā rīkotajām debatēm par sadarbības attīstību, tika aktualizēta nepieciešamība domāt par lielāku atbalstu sadarbības attīstībai kā svarīgai Latvijas ārpolitikas sastāvdaļai.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!