• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iepazīstoties ar Katastrofu medicīnas centra darbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2007., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165313

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Saeimas Ārlietu komisijas deputātiem

Vēl šajā numurā

26.10.2007., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iepazīstoties ar Katastrofu medicīnas centra darbību

 

24.oktobrī Valsts prezidents Valdis Zatlers apmeklēja Katastrofu medicīnas centru (KMC). Vizītes mērķis bija iepazīties ar KMC darbību, kā arī pārrunāt aktuālākos operatīvo dienestu sadarbības jautājumus.

Vizītes laikā prezidents tika iepazīstināts ar KMC Operatīvā medicīniskā dienesta, tai skaitā dispečeru centra darbību. Aplūkoti arī KMC un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu rīcībā esošie operatīvie medicīniskie transporta līdzekļu prototipi, kuri sākti aprīkot ar augstākajām mūsdienu informācijas tehnoloģijām, lai varētu pilnvērtīgi strādāt vienotajā neatliekamās medicīniskās palīdzības un katastrofu medicīnas dienestā.

Būtiska loma tika atvēlēta Latvijas ārkārtas medicīnas situācijām paredzēto specializēto medicīniskās palīdzības resursu apskatei, kā arī iepazīstināšanai ar mobilās medicīniskās atbalsta vienības resursiem, kas izmantojami palīdzības nodrošināšanai ārvalstīs.

KMC direktora Mārtiņa Šica un Valsts prezidenta Valda Zatlera tikšanās laikā tika uzsvērta KMC vadošā loma valstī plānotā vienotā neatliekamās medicīniskās palīdzības un katastrofu medicīnas dienesta izveidē un pausts gandarījums par šābrīža iespēju ieviest veselības sistēmā inovatīvus risinājumus, piesaistīt progresīvus konsultantus un uzlabot neatliekamās medicīniskās palīdzības sistēmu, kā rezultātā galvenais ieguvējs būs pakalpojuma saņēmējs – Latvijas iedzīvotājs, turklāt, paaugstinot palīdzības sniegšanas ātrumu un savlaicīgumu, katru mēnesi papildus tiks izglābti vairāki desmiti cilvēku.

Tāpat V.Zatlera uzmanība tika vērsta uz personāla resursu problēmu veselības sistēmā, tai skaitā neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestos, lai nākotnē pēc vienotās neatliekamās medicīniskās palīdzības un katastrofu medicīnas sistēmas izveides, atrisinot adekvātas samaksas un sociālo garantiju jautājumus, būtu, kas šajā jomā strādā.

Tikšanās laikā prezidents ar KMC direktoru pārrunāja vēl arī citus katastrofu medicīnas sistēmas pārvaldībai un glābšanas dienestu sadarbībai būtiskus jautājumus.

 

KMC sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Pēkšēna

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!