• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par subsīdiju saņēmēju sarakstu publiskošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2007., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pāreju uz "ziemas" laiku Latvijā

Vēl šajā numurā

26.10.2007., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par subsīdiju saņēmēju sarakstu publiskošanu

 

Turpmāk arī citās Eiropas Savienības (ES) valstīs publiskos informāciju par ES subsīdiju saņēmējiem un apjomu. Tā ES lauksaimniecības ministri vienojās 22.oktobrī Luksemburgā notikušajā ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomē.  

“Lai gan līdz šim nebija tādu noteikumu, kas liktu ES valstīm atklāt subsīdiju saņēmēju sarakstu, Latvija to dara jau nepilnus divus gadus, publiskojot sarakstu Lauku atbalsta dienesta mājaslapā. Daudzas valstis dažādu iemeslu dēļ šo informāciju nav izpaudušas, taču Zemkopības ministrija, ņemot vērā sabiedrības interesi, šādu lēmumu pieņēma, lai veicinātu atklātību subsīdiju saņemšanā. Latvijā šī informācija tiek publiskota saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likumu,” stāsta zemkopības ministrs Mārtiņš Roze.

Informāciju par to, cik daudz un kas saņem ES lauksaimniecības subsīdijas, visās ES dalībvalstīs sāks publiskot no 2009.gada. Dalībvalstīm katru gadu būs jāpublicē ES lauksaimniecības subsīdiju saņēmēju saraksts un tas, cik daudz naudas tiek piešķirts. Eiropas Komisija vēl izstrādās detalizētus noteikumus šajā jautājumā.

ES subsīdiju saņēmēju saraksts no Latvijas atrodams Lauku atbalsta dienesta mājaslapā, sadaļā “Maksājumu saņēmēji”.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!