• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrijas 2007. gada 19. jūlija nolikums Nr. 1 "Finanšu ministrijas apbalvojumu dibināšanas nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.10.2007., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165443

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.538

Par E.Jakrinu

Vēl šajā numurā

30.10.2007., Nr. 174

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu ministrija

Veids: nolikums

Numurs: 1

Pieņemts: 19.07.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrijas nolikums Nr.1

Rīgā 2007.gada 19.jūlijā

Finanšu ministrijas apbalvojumu dibināšanas nolikums

Izdots saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.novembra noteikumu Nr.957 “Kārtība, kādā dibināmi valsts institūciju un pašvaldību apbalvojumi” 2.punktu

 

I. Vispārīgais jautājums

1. Finanšu ministrijas apbalvojumu dibināšanas nolikums (turpmāk – nolikums) nosaka Finanšu ministrijas apbalvojuma nodibināšanas mērķi, apbalvojuma veidu, apbalvojumam izvirzīto kandidātu ierosināšanas, izvērtēšanas un apbalvojuma piešķiršanas kārtību, kā arī kārtību, kādā pieņem lēmumu par apbalvošanu, apbalvojuma pasniegšanas un nēsāšanas nosacījumus. Nolikumam pievienots apbalvošanas faktu apliecinoša dokumenta krāsains attēls. 

II. Finanšu ministrijas apbalvojumu veidi un to nodibināšanas mērķi

2. Finanšu ministrijas apbalvojumi to nozīmīguma secībā ir šādi:

2.1. Finanšu ministrijas GODA ZĪME (1.pielikums) un tās atribūti ir Finanšu ministrijas augstākais apbalvojums, kas nodibināts 2007.gadā. To piešķir kā simbolisku atzinību par sevišķiem nopelniem finanšu nozarē. Par nopelniem uzskatāms gan atsevišķs izcils darbs, gan ilggadēja darba pieredze.

2.1.2. Finanšu ministrijas GODA ZĪMES aversa centrā sudraba kvadrāta formas pamatne, kas pārklāta ar tumši zilu emalju, un Goda zīmes sastāvdaļa ir burti “F” un “M”;

2.1.3. no centra uz četrām pusēm, pamīšus pārklājoties, kārtojas sudraba un apzeltītas dažādas taisnstūra formas plāksnes, veidojot simboliskus pakāpienus un ķēdveida savienojumus, kas balstās uz kvadrātveida ažuras formas sudraba un tumši zilas emaljas pamatnes ar apzeltītiem elementiem;

2.1.4. GODA ZĪMES izmērs ir 41X41 mm;

2.1.5. GODA ZĪMES reversa centrā ir teksts “Latvijas Republikas Finanšu ministrija” un apakšā – kārtas numurs;

2.1.6. GODA ZĪMES tauriņsējuma lente izgatavota no 25 mm plata, balta muarē auduma. Lentes vidū zelta, gar malām sudraba un zilas joslas;

2.1.7. GODA ZĪMES atribūti ir tās miniatūrā zīme (materiāls – sudrabs, emalja) un GODA ZĪMES apbalvošanas faktu apliecinošs diploms.

2.2. Finanšu ministrijas GODA RAKSTS (2.pielikums) ir apbalvojums, ko piešķir par nozīmīgu ieguldījumu vai sasniegumu finanšu nozarē, par nozīmīgu sasniegumu finanšu nozares politikas veidošanā un īstenošanā.

2.3. Finanšu ministrijas ATZINĪBAS RAKSTS (3.pielikums) ir apbalvojums, ko piešķir par sasniegumiem zinātnē, izglītībā, valsts pārvaldes vai sabiedriskajā darbībā, kas saistīta ar finanšu jomu, par ieguldījumu starpvalstu sadarbībā finanšu jomā.

2.4. Finanšu ministrijas PATEICĪBA (4.pielikums) ir apbalvojums, ko piešķir par atsevišķu uzdevumu kvalitatīvu veikšanu, lietišķu sadarbību, radošu un organizatorisku ieguldījumu nozīmīgu pasākumu organizēšanā finanšu nozarē.  

III. Apbalvojumam izvirzīto kandidātu ierosināšanas, izvērtēšanas un piešķiršanas kārtība

3.1. Tiesības ieteikt personu apbalvošanai ar Finanšu ministrijas apbalvojumu ir ministram, valsts sekretāram, valsts sekretāra vietniekam, struktūrvienības vadītājam, kura padotībā ir pretendents uz apbalvojumu, ministrijas padotībā esošo valsts pārvaldes iestāžu un kapitālsabiedrību, kurā ministrija ir valsts kapitāla daļu turētāja, vadītājam.

3.2. Ierosinājumu par personas apbalvošanu rakstiski iesniedz ministram vai valsts sekretāram, iekļaujot šādu informāciju:

3.2.1. pretendenta vārds, uzvārds, ieņemamais amats vai nodarbošanās;

3.2.2. dzimšanas dati;

3.2.3. to nopelnu apraksts, par kuriem pretendentu ierosina apbalvot;

3.2.4. iesniedzēja priekšlikums par apbalvojuma veidu;

3.2.5. iesniedzēja vārds, uzvārds, ieņemamais amats, juridiskās personas – nosaukums, reģistrācijas numurs un juridiskā adrese.

3.3. Lai izvērtētu apbalvošanas ar GODA ZĪMI pamatojumu, ministrs vai valsts sekretārs ar rīkojumu apstiprina Apbalvošanas padomi. Minētās padomes sekretariāta funkcijas, tajā skaitā apbalvoto personu reģistru, kārto Personālvadības departaments.

3.4. Apbalvošanas padomei ierosinājumu par personas apbalvošanu var iesniegt reizi kalendārā gadā līdz katra gada 1.oktobrim šajā nolikumā noteiktajā kārtībā.

3.5. Apbalvošanas padome izskata iesniegtos ierosinājumus par apbalvošanu ar GODA ZĪMI līdz katra gada 1.novembrim un, izvērtējot pretendenta ieguldījumu finanšu nozarē, pieņem un sagatavo minis­tram vai valsts sekretāram lēmumu par apbalvojuma piešķiršanu.

3.6. GODA ZĪMI piešķir, pamatojoties uz Apbalvošanas padomes lēmumu, kas tiek pieņemts ar balsu vairākumu, strīdus situācijā izšķirošā ir Apbalvošanas padomes priekšsēdētāja balss. Lēmumā par personas apbalvošanu ar GODA ZĪMI nosaka amatpersonu, kas pasniegs apbalvojumu. GODA ZĪMES diplomu paraksta ministrs.

3.7. Lēmumu par apbalvošanu ar GODA RAKSTU, ATZINĪBAS RAKSTU vai PATEICĪBU pieņem ministrs vai valsts sekretārs, pamatojoties uz ierosinājumu par apbalvošanu šajā nolikumā noteiktajā kārtībā.

3.8. GODA RAKSTU, ATZINĪBAS RAKSTU vai PATEICĪBU paraksta ministrs vai valsts sekretārs un apstiprina ar Finanšu ministrijas zīmoga nospiedumu.

3.9. GODA ZĪMI personai piešķir tikai vienu reizi. GODA RAKSTU, ATZINĪBAS RAKSTU vai PATEICĪBU par jauniem nopelniem jau apbalvotai personai var piešķirt vairakkārt.

3.10. Ar Finanšu ministrijas apbalvojumiem apbalvoto skaits nav ierobežots ne pēc apbalvojumu veidiem, ne arī kopumā.

3.11. Ministrs vai valsts sekretārs pieņem lēmumu par Finanšu ministrijas apbalvojuma nepiešķiršanu vai atņemšanu, ja apbalvotā persona:

3.11.1. ar likumīgā spēkā stājušos tiesas spriedumu atzīta par vainīgu noziedzīgā nodarījumā;

3.11.2. pirms apbalvojuma pasniegšanas iesniegusi Finanšu ministrijai rakstveida iesniegumu par atteikšanos no apbalvojuma;

3.11.3. ir izdarījusi apbalvojuma piešķiršanas necienīgas darbības, kuras nebija zināmas ministram vai valsts sekretāram apbalvojuma piešķiršanas laikā un kuras kļuva zināmas pēc apbalvojuma piešķiršanas un pasniegšanas; 

3.11.4. persona ir atteikusies no Finanšu ministrijas apbalvojuma pēc tā pasniegšanas, ja tā saņemto apbalvojumu un ar to saistītos dokumentus kopā ar rakstveida iesniegumu par atteikšanos no apbalvojuma nodevusi ministram vai valsts sekretāram.

3.12. Par atteikšanos no Finanšu ministrijas apbalvojuma vai tā nepiešķiršanas vai atņemšanas tiek izdarīts ieraksts attiecīgā apbalvojuma piešķiršanas reģistrā;

3.13. Ierosinājuma par Finanšu ministrijas apbalvojuma piešķiršanu noraidīšanas gadījumā ministra vai valsts sekretāra pilnvarota persona informē ierosinājuma iesniedzēju rakstiski, norādot noraidījuma iemeslus.

IV. Apbalvojumu pasniegšana un Goda zīmes nēsāšanas kārtība

4.1. GODA ZĪMES pasniegšana tiek organizēta vienu reizi kalendārajā gadā.

4.2. GODA ZĪMI pasniedz svinīgos apstākļos ministrs vai valsts sekretārs.

4.3. Ar GODA ZĪMI apbalvotajiem pasniedz arī diplomu un ikdienā nēsājamu miniatūro GODA ZĪMI.

4.4. GODA ZĪME ir nēsājama īpašos svētku gadījumos. Nēsāšanai ikdienā paredzēta GODA ZĪMES miniatūrzīme.

4.5. Finanšu ministrijas apbalvojumu nozaudēšanas gadījumā apbalvotajai personai ir pienākums par to ziņot ministram vai valsts sekretāram. Apbalvotajai personai ir iespējams atjaunot nozaudēto apbalvojumu. Ar apbalvojuma atjaunošanu saistītos izdevumus sedz apbalvotā persona no saviem līdzekļiem.

4.6. Apbalvotās personas, saņemot apbalvojumu, apņemas garantēt pienācīgu cieņu pret Finanšu ministrijas apbalvojumu.

Finanšu ministrijas valsts sekretāre I.Krūmane


 

SASKAŅOTS

Ministrs O.Spurdziņš

2007.gada 19.jūlijā

 

 

1.pielikums

GODA ZĪME /AVERSS/

02.JPG (18560 bytes)

GODA ZĪME /REVERSS/

03.JPG (8034 bytes)

Materiāls – sudrabs, zelts, emalja

 

GODA ZĪMES MINIATŪRZĪME

04.JPG (2429 bytes)

Materiāls – sudrabs, emalja

 

2.pielikums

05.JPG (23492 bytes)

3.pielikums

06.JPG (21931 bytes)

4.pielikums

07.JPG (20510 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!