• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Komersanta Vēstneša" 44(100). numurā lasiet. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2007., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165564

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par 2008.gada valsts budžeta projektu

Vēl šajā numurā

31.10.2007., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Komersanta Vēstneša” 44(100). numurā lasiet:

 

KV100.JPG (31259 bytes)Šie uzņēmēji bija uz kāda no “Komersanta Vēstneša” vākiem. Kas pa šo laiku viņu biznesā mainījies? Uzņēmēju stāsti par sasniegto, grūtībām un nākotnes plāniem.

 

Intervijā ar VID ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu “Komersanta Vēstnesis” noskaidro, kā pats ģenerāldirektors vērtē savas vadītās iestādes darbu, kādus priekšlikumus VID ir iesniedzis nodokļu administrēšanas pilnveidošanai, kā uzņēmumam var sakrāties simtiem tūkstošu latu liels parāds? Atbildes meklējiet rakstā “Darbs uzticībai”.

 

Līdzšinējā pieredzē Ivars Beitāns no “Aerodium” guvis atziņu: tiem, kuri kādā jomā ir pirmie, agrāk vai vēlāk biznesā veiksies. “Aerodium” puiši pasauli pārsteidza ar lidojumu Turīnas olimpiādē un kaļ plānus citām jaunām idejām. Par uzņēmuma priekšvēsturi, biznesa norūdīšanas ceļu un iecerēm lasiet rakstā “Drosmīgajiem pieder pasaule”.

 

“Lielie uzņēmumi nevēlas dalīties ar mazajiem ne pētniecībā, ne kādā citā jomā,” uzskata Latvijas Inovāciju centra projekta vadītāja Gundega Lapiņa. Vairāk par Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu problēmām jaunu produktu radīšanā iepazīstina publikācija “Par maz zināšanu jaunu produktu izstrādei”.

 

Daļa no likumiem, kuriem jāstājas spēkā jaunajā budžeta gadā, uzņēmējus un arī visus iedzīvotājus skar tieši, gan palielinot nodokļus, gan atsevišķās situācijās – tos samazinot un diferencējot. Raksts “Par budžeta likumprojektu paketi un nodokļiem nākamajā gadā” sniedz informāciju, kas būtu jāzina katram uzņēmējam. Piemēram, likumprojekti paredz gan lielāku kontroli pašnodarbinātajiem, gan lielāku akcīzi degvielai un tabakai.

 

Kā rīkoties, ja darbinieks biznesa vajadzībām izmanto savu auto? Kāds līgums jānoslēdz, kas apmaksā izdevumus, un kā to noformēt grāmatvedībā? Padomdevējs var būt raksts “Komplektā: darbinieks un viņa īpašums”.

 

Publikācijā “Mazais un vidējais uzņēmējs pie bankas lodziņa” Ronalds Kaminskis no “DnB NORD Bankas” skaidro aizdevumu saņemšanas iespējas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.

 

Kaķis ēdnīcā – sanitāro normu pārkāpums? Vai var aizliegt kafejnīcā ienākt dāmai ar klēpja sunīti? Atbildes – publikācijā “Mājdzīvnieks uzņēmumā. Bet vai drīkst?”.

 

OCTA polišu iegāde internetā, lielāki līdzekļi doktorantūras atbalstam, kontroles sistēma, kas neļaus vienlaikus strādāt un saņemt bezdarbnieka pabalstu – šīs un vēl daudz citu aktualitāšu uzņēmēju atbalstam “Komersanta Vēstneša” 100. – jubilejas – numurā.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!