• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Norvēģijas Bruņoto spēku komandiera vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2007., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165566

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par automobiļu CO2 emisiju samazināšanu

Vēl šajā numurā

31.10.2007., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Norvēģijas Bruņoto spēku komandiera vizīti Latvijā

 

29.oktobrī Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs tikās ar Norvēģijas Bruņoto spēku (BS) komandieri Sverri Dīsenu, kurš uzturas divu dienu oficiālā vizītē Latvijā.

Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un Norvēģijas sadarbība aizsardzības jomā un valstu bruņoto spēku sadarbība divpusējo attiecību ietvaros. Apspriesta situācija Kosovā, jautājumi saistībā ar bruņojuma kontroli, kā arī turpmākā sadarbība Afganistānā.  

“Mūsu dalība Afganistānas provinces Maimanas atjaunošanā ir ilgtermiņa process, kuru esam uzņēmušies un turpinām īstenot kopā ar Latvijas karavīriem un civilajiem speciālistiem,” uzsvēra Norvēģijas BS komandieris Sverre Dīsens. E.Rinkēvičs norādīja, ka Norvēģija ir viens no svarīgākajiem Latvijas sadarbības partneriem NATO un Latvijas karavīru dalība NATO vadītajos Starptautiskajos drošības atbalsta spēkos (ISAF) Afganistānā ir viena no augstākajām Latvijas drošības politikas prioritātēm. Sarunās tika spriests arī par Baltijas valstu un Ziemeļvalstu ciešāku sadarbību bruņojuma iegādes un militāro vienību specializācijas jomā.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris brigādes ģenerālis Juris Maklakovs ar Norvēģijas BS komandieri apsprieda turpmāko sadarbību starptautiskajās operācijās un jautājumus, kas saistīti ar karavīru apmācību. Brigādes ģenerālis J.Maklakovs uzsvēra, ka veiksmīgā ilgtermiņa sadarbība ar Norvēģijas bruņotajiem spēkiem jau uzskatāma par vēsturisku tradīciju, savukārt ģenerālis S.Dīsens atzīmēja Latvijas karavīru labo profesionālo sagatavotību un atzinīgi novērtēja viņu veikto darbu starptautiskajā operācijā Afganistānā.

Vakar ģenerālis S.Dīsens apmeklēja NBS Apvienoto štābu un ar Norvēģijas BS komandiera apbalvojumu apbalvoja 78 Sauszemes spēku, Zemessardzes, Gaisa spēku, Nodrošinājuma pavēlniecības, Mācību vadības pavēlniecības, Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta un speciālo uzdevumu vienības Latvijas kontingenta karavīrus, kuri piedalījušies NATO vadītās ISAF operācijas Norvēģijas kontingenta sastāvā.

Pēc Norvēģijas puses uzaicinājuma, sākot ar 2005.gada februāri, Latvijas karavīri piedalās Norvēģijas kontingenta sastāvā ISAF operācijā Afganistānā, Maimanas provincē.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!