• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES sporta ministru sanāksmi Portugālē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2007., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165569

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Komersanta Vēstneša" 44(100). numurā lasiet

Vēl šajā numurā

31.10.2007., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES sporta ministru sanāksmi Portugālē

 

25.oktobrī izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža kopā ar 26 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu par sportu atbildīgajiem ministriem piedalījās ES sporta ministru sanāksmē ES prezidējošajā valstī Portugālē. Atklājot sanāksmi, Portugāles prezidents Pedro Silva Pereira pateicās par ikviena sporta ministra klātbūtni šajā pasākumā, kas uzskatāmi parāda sporta īpašo nozīmi un lomu ES, kā arī dalībvalstu vēlmi stiprināt starptautisko sadarbību sportā ES dimensijā.

Sanāksmes laikā Eiropas Komisija (EK) prezentēja Balto grāmatu par sportu, kas ir EK visaptveroša iniciatīva sporta jomā. Baltās grāmatas mērķis ir sniegt stratēģiskas pamatnostādnes sporta politikas attīstībā. Baltajā grāmatā īpaši akcentēta sporta sociālā un ekonomiskā nozīme, vienlaikus ievērojot ES tiesiskā regulējuma prasības un saglabājot katras dalībvalsts autonomiju sporta politikas veidošanā nacionālajā līmenī.

Sanāksmes laikā B.Rivža akcentēja Baltās grāmatas nozīmi sporta sabiedrībā, ES kopumā, kā arī – ikvienā dalībvalstī. Viņa norādīja, ka Latvija atbalsta Balto grāmatu par sportu. Vienlaikus Latvija uzskata, ka būtiski, lai EK respektētu starptautiskās sporta organizācijas un uzskatītu tās par līdzvērtīgiem sadarbības partneriem starptautiskās sporta politikas veidošanā.

Ministre uzsvēra: “Baltā grāmata ir galvenais instruments Eiropas līmeņa sporta aktivitāšu jomā, kas turpmāk nodrošinās strukturētu dialogu starp EK, dalībvalstīm un to sporta organizācijām. Vienlaikus būtiski Baltās grāmatas ietvaros saglabāt sporta autonomiju katrā ES dalībvalstī, uzsverot, ka sporta politikas veidošana ir katras valsts kompetence, lai saglabātu ikviena sportista konkurētspēju.”

Baltā grāmata sportā, ko jūlijā apstiprināja EK, ir ilgstošu un komplicētu konsultāciju rezultāts. IZM Latvijas nacionālo pozīciju izstrādāja sadarbībā ar Latvijas sporta nevalstiskajām organizācijām, un to apstiprināja Ministru kabinets.

Par izglītību, apmācību, kultūru, jaunatni un sportu atbildīgais EK komisārs Jans Figels sporta ministru sanāksmē akcentēja, ka Baltā grāmata ir EK ieguldījums ES debatēs par sporta nozīmi. Baltā grāmata veicina sporta lomu ES politikas veidošanā, palielina izpratni par sporta nozares vajadzībām, kā arī nosaka atbilstošus turpmākos pasākumus ES mērogā.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!