• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 19. oktobra noteikumi Nr. 359 "Konsultatīvās padomes ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas jautājumos nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.1999., Nr. 348/350 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16564

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.360

Grozījums Ministru kabineta 1996.gada 8.oktobra noteikumos Nr.380 "Noteikumi par valsts civildienesta ierēdņu amatiem un ierēdņu kandidātu atalgojumu pārejas posmā"

Vēl šajā numurā

22.10.1999., Nr. 348/350

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 359

Pieņemts: 19.10.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.359

Rīgā 1999.gada 19.oktobrī (prot. Nr.56 21.§)
Konsultatīvās padomes ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas jautājumos nolikums
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta 3.punktu
I. Vispārīgie jautājumi
1. Padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt ministriju, citu valsts, pašvaldību un nevalstisko institūciju tiešu sadarbību vienotas ārējās ekonomiskās politikas veidošanā un īstenošanā.
2. Padomes uzdevumi ir:

2.1. izstrādāt rekomendācijas un rīcības plānu vienotas ārējās ekonomiskās politikas īstenošanā, pamatojoties uz Ekonomikas ministrijas, citu atbildīgo ministriju, valsts un pašvaldību noteiktajām prioritātēm attiecībā uz atsevišķām valstīm un reģioniem;

2.2. veicināt valsts institūciju koordinētību un informācijas apmaiņu vienotas ārējās ekonomiskās politikas realizācijas jomā.
II. Padomes sastāvs un darba kārtība
3. Padomes sastāvā ir iekļauti pa trim pārstāvjiem no Ārlietu ministrijas un Ekonomikas ministrijas, pa diviem pārstāvjiem no Finansu ministrijas, Satiksmes ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Zemkopības ministrijas, kā arī pa vienam pārstāvim no Latvijas Attīstības aģentūras un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un viens īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām pārstāvis. Padomes sastāvā iekļaujamos pārstāvjus pilnvaro attiecīgo institūciju vadītāji.
4. Pēc ārlietu ministra un ekonomikas ministra savstarpējās vienošanās, ja nepieciešams, padomes darbā var iesaistīt citu institūciju ekspertus.
5. Padomes personālsastāvu pēc saskaņošanas ar ekonomikas ministru apstiprina ārlietu ministrs.
6. Padome ir tiesīga:

6.1. savas kompetences ietvaros pieprasīt un saņemt no jebkuras valsts pārvaldes institūcijas visu darbam nepieciešamo informāciju;

6.2. sadarboties ar sabiedrības informācijas līdzekļiem.
7. Padomes priekšsēdētāju no padomes locekļu vidus ieceļ ārlietu ministrs. Padomes priekšsēdētāja vietnieku ieceļ ekonomikas ministrs.
8. Padomes darbu organizē sekretariāts, kura funkcijas veic Ārlietu ministrija. Sekretariāts:

8.1. nodrošina padomes sanāksmju sagatavošanu un norisi;

8.2. ir atbildīgs par padomei iesniegto jautājumu sagatavošanu izskatīšanai padomes sēdēs, kā arī nodrošina pārbaudes rezultātu pārskata sagatavošanu;

8.3. koordinē atbildīgo institūciju un ministriju sadarbību padomes kompetences ietvaros.
9. Padomes sēdes notiek reizi mēnesī.
10. Pēc padomes sēdes dalībnieku ierosinājuma var pieaicināt attiecīgo nozaru ekspertus, kuru kompetencē ietilpst sēdē izskatāmie jautājumi.
11. Padomes sēdi vada tās priekšsēdētājs, padomes priekšsēdētāja prombūtnes laikā — priekšsēdētāja vietnieks vai priekšsēdētāja norīkots padomes loceklis.
12. Padomes sēdes darba kārtību apstiprina padomes priekšsēdētājs. Darba kārtību un pārējos ar to saistītos materiālus sekretariāts ne vēlāk kā četras dienas pirms kārtējās padomes sēdes nosūta visiem padomes locekļiem.
13. Padomes priekšsēdētājs, ja nepieciešams, var sasaukt ārkārtas sēdi, par to izziņojot un ārkārtas sēdes darba kārtību un ar to saistītos materiālus nosūtot ne vēlāk kā trīs dienas pirms sēdes.
14. Padomes priekšsēdētāja pienākumus viņa prombūtnes laikā pilda priekšsēdētāja vietnieks.
III. Padomes lēmumi
15. Padomes sēdes protokolē un padomes lēmumus ieraksta protokolā.
16. Padomes lēmumiem ir rekomendējošs raksturs.
17. Padomes lēmumus pieņem, atklāti balsojot.
18. Padomes lēmums ir pieņemts, ja par to nobalso vismaz divas trešdaļas no padomes locekļiem.
19. Ja, pieņemot padomes lēmumus, ir pārkāptas valdības deklarācijā noteiktās valsts ārpolitikas prioritātes, ārlietu ministram ir tiesības atcelt padomes pieņemtos lēmumus.
20. Padomes lēmumus sekretariāts nosūta visām padomē pārstāvētajām institūcijām.
Ministru prezidents A.Šķēle

Ārlietu ministrs I.Bērziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!