• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kaļiņingradas apgabala gubernatora vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2007., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165657

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Eiropas Parlamenta deputātu

Vēl šajā numurā

01.11.2007., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kaļiņingradas apgabala gubernatora vizīti Latvijā

 

01.JPG (11668 bytes)
Vakar, 31.oktobrī, lai pārrunātu turpmākās sadarbības perspektīvas, Latvijā uzturējās Krievijas Federācijas Kaļiņingradas apgabala gubernators Georgijs Booss. Vizītes ietvaros viņš tikās arī ar Latvijas Republikas Valsts prezidentu Valdi Zatleru
Foto: Ansis Starks, A.F.I.

Lai pārrunātu Latvijas un Kaļiņingradas apgabala sadarbības perspektīvas, 31.oktobrī finanšu ministrs Oskars Spurdziņš, izpildot Ministru prezidenta pienākumus, tikās ar Krievijas Federācijas Kaļiņingradas apgabala gubernatoru Georgiju Boosu. Sarunā piedalījās arī Krievijas vēstnieks Latvijā Viktors Kaļužnijs un Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Kaspars Gerhards.

Sarunas sākumā gan O.Spurdziņš, gan G.Booss pauda gandarījumu par Latvijas–Krievijas starpvaldību komisijas darba sākšanu un tās pirmo sēdi pilnā sastāvā, kas notika 20.jūlijā, kā arī par Latvijas un Krievijas līguma par valsts robežu parakstīšanu, kas apliecina Latvijas un Krievijas attiecību pragmatismu. O.Spurdziņš informēja G.Boosu, ka nākamā starpvaldību komisijas tikšanās paredzēta 2008.gadā, bet darba grupu tikšanās paredzētas jau nākamā gada pavasarī. Pašlaik, gatavojoties nākamajām sēdēm, norit darbs pie līgumu bāzes papildināšanas un citu jautājumu risināšanas, tajā skaitā Latvijas un Krievijas tranzīta attīstības perspektīvas.

Kaļiņingradas apgabala gubernators savukārt pauda Krievijas interesi būvēt ātrgaitas maģistrāli cauri Kaļiņingradas apgabalam, kuras viens posms caur Lietuvu un Latviju vestu uz Krieviju, bet otrs – cauri Polijai uz Rietumeiropu. Tāpat abas puses atzina nepieciešamību pastiprināt sadarbību enerģētikā, it īpaši – elektroenerģijas ražošanā, kas var kļūt par akūtu problēmu pēc Ignalinas AES slēgšanas. Latvijas puses pārstāvji izteica G.Boosam vēlmi radīt pēc iespējas lielāku konkurenci Latvijas enerģētiskajā sektorā, mazinot monopolistu iespējas ietekmēt tirgu.

Tūrisms ir vēl viena sfēra, kurā gan G.Booss, gan O.Spurdziņš saskatīja sadarbības iespējas starp Baltijas valstīm un Kaļiņingradas apgabalu. G.Booss ierosināja sarīkot lietišķu forumu abu valstu tūrisma kompānijām un izstrādāt tūrisma maršrutus uz vairākām dienām pa Latviju, Lietuvu un Kaļiņingradas apgabalu.

Tikšanās noslēgumā tika pārrunātas sadarbības iespējas izglītībā un kultūrā.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!