• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs un tiekoties ar ASV valsts sekretāri 31.oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2007., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165661

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunu kārtību atsevišķu tekstilpreču importam no Ķīnas

Vēl šajā numurā

01.11.2007., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs un tiekoties ar ASV valsts sekretāri 31.oktobrī

 

31.oktobrī, uzsākot darba vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar ASV valsts sekretāri Kondolīzu Raisu.

Ministru prezidents tikšanās laikā uzsvēra: “Mēs redzam ASV kā sabiedroto daudzos mūsu valsts ārpolitikas un drošības aspektos, par ko liecina abu valstu līdzšinējā intensīvā sadarbība.”

Valsts sekretāre Kondolīza Raisa pauda gandarījumu par Latvijas – Krievijas robežlīguma ratifikācijas pabeigšanu un izteica cerību, ka tikpat sekmīgs būs arī nākamais solis – apmaiņa ar ratifikācijas rakstiem. Ministru prezidents pateicās par sabiedroto pausto atbalstu sakarā ar robežlīguma parakstīšanu un ratifikāciju un akcentēja: “Esmu gandarīts, ka jautājumos par Latvijas – Krievijas robežlīgumu mums ir pilnībā identiski viedokļi par tādiem jautājumiem kā valstiskā neatkarība, pēctecība un nepārtrauktām diplomātiskām attiecībām 85 gadu garumā.”

A.Kalvītis iepazīstināja ASV valsts sekretāri ar Latvijas ārpolitikas prioritātēm, īpaši uzsverot kaimiņu politikas veidošanu gan Melnās jūras reģionā, gan Kaukāzā, gan Centrālajā Āzijā. Latvijas un ASV sadarbībai kopēju projektu realizācijai šajos reģionos ir lielas perspektīvas, tādēļ būtisks ir intensīvs dialogs ekspertu un politiķu līmenī.

Ministru prezidents bija gandarīts par dinamiskajām Latvijas un ASV divpusējām attiecībām, par ko liecina intensīvā vizīšu apmaiņa, un akcentēja pagājušā nedēļā Latvijā notikušo ASV valsts sekretāres palīga Daniela Frīda vizīti.

Tikšanās laikā puses apmainījās ar viedokļiem par aktuāliem drošības politikas jautājumiem, kā arī situāciju Afganistānā un Irākā. Tika pārrunāti arī jautājumi par gaisa telpas patrulēšanu Baltijas valstīs un NATO infrastruktūras projektiem. Aigars Kalvītis sniedza pārskatu par Latvijas militārpersonu klātbūtni starptautiskajās operācijās un nākotnes plāniem.

Ministru prezidents pievērsa uzmanību arī jautājumam par bezvīzu režīmu starp Latviju un ASV. A.Kalvītis aicināja uzsākt padziļinātas sarunas par pievienošanos ASV bezvīzu programmai vienlaikus ar visām tām ES dalībvalstīm, kuras atbilst kritērijiem.

 

Jana Vektere, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!