• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Apvienotās Karalistes vēstnieka iepazīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2007., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165745

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Čehijas Republikas vēstnieka atvadu vizīti

Vēl šajā numurā

02.11.2007., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Apvienotās Karalistes vēstnieka iepazīšanās vizīti

 

Pie Saeimas priekšsēdētāja

30.oktobrī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ričardu Džonu Mūnu (Richard John Moon), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs sveica vēstnieku jaunajā amatā un atgādināja, ka Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotā Karaliste ir to valstu vidū, kas nekad nav atzinusi Latvijas okupāciju.

Puses bija vienisprātis, ka attiecības starp abām valstīm vērtējamas kā labas un perspektīvas, īpaši ekonomiskajā, kultūras, izglītības un tūrisma jomā. G.Daudze un vēstnieks pauda kopīgu viedokli, ka abu valstu attiecības ieguvušas jaunu kvalitāti pēc mūsu valsts iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) un Ziemeļatlantijas aliansē, un akcentēja nepieciešamību veicināt parlamentārās sadarbības dimensiju. Tika pārrunāta arī līdzšinējā aktīvā augstāko amatpersonu vizīšu apmaiņa, tostarp bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas oficiālā vizīte Apvienotajā Karalistē un Lielbritānijas karalienes Elizabetes II valstsvizīte Latvijā pagājušajā gadā.

Vēstnieks iepazīstināja ar vēstniecības aktivitātēm un iecerēm Latvijā, piemēram, aktualizējot jautājumu par klimata pārmaiņu problēmām un tirdzniecības sakaru veicināšanu starp Latviju un Apvienoto Karalisti.

Sarunas dalībnieki pieskārās arī ES aktualitātēm – enerģētikas politikai, jautājumam par ES un Krievijas attiecībām un Eiropas kaimiņu politikai. Runājot par iespējamo gāzes cauruļvada būvniecību Baltijas jūrā, Saeimas priekšsēdētājs un vēstnieks bija vienisprātis, ka šis jautājums ir aktuāls visām Baltijas reģiona valstīm.

Noslēgumā G.Daudze novēlēja vēstniekam veiksmi turpmākajā darbā un apliecināja Saeimas gatavību aktīvi sadarboties.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!