• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čehijas Republikas vēstnieka atvadu vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2007., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165746

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ieteikumu izmeklēt konfliktsituāciju Gruzijā

Vēl šajā numurā

02.11.2007., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čehijas Republikas vēstnieka atvadu vizīti

 

Pie Saeimas priekšsēdētāja

30.oktobrī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Čehijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Janu Finferli, kas bija ieradies atvadu vizītē.

Savā uzrunā Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze pateicās Čehijas vēstniekam par viņa ieguldījumu attiecību veicināšanā starp Latviju un Čehiju.

Puses atzina, ka līdzšinējās attiecības starp Latviju un Čehiju vērtējamas kā labas un draudzīgas, un apliecināja parlamentāro kontaktu svarīgo lomu. G.Daudze atskatījās uz neseno Čehijas parlamenta Senāta priekšsēdētāja Pršemisla Sobotkas vizīti Latvijā un uzsvēra, ka abas valstis ir patiesi ieinteresētas turpināt augstāko amatpersonu vizīšu apmaiņu, kas veicinātu vēl ciešāku savstarpējo dialogu Eiropas Savienībā (ES) un NATO.

Sarunas dalībnieki pārsprieda arī jautājumu par kopīgajām interesēm un turpmākās sadarbības iespējas, minot Baltijas valstu un Višegradas valstu dialogu savstarpēji nozīmīgos jautājumos, piemēram, Šengenas līguma zonas paplašināšanā un Eiropas kaimiņu politikā. Tika norādīta arī abu valstu ieinteresētība paplašināt ekonomiskos, kultūras, izglītības un tūrisma sakarus.

Saeimas priekšsēdētājs un Čehijas vēstnieks pārrunāja arī iekšpolitisko un ekonomisko situāciju abās valstīs, kā arī aktuālāko ES un NATO.

Noslēgumā G.Daudze vēlreiz pateicās Čehijas vēstniekam un pasniedza piemiņas medaļu.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!