• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai mēs katrs nākam ar savu darbu!. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.1999., Nr. 348/350 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16592

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai mēs katrs nākam ar savu darbu! (turpinājums)

Vēl šajā numurā

22.10.1999., Nr. 348/350

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai mēs katrs nākam ar savu darbu!

Vakar, 21. oktobra pēcpusdienā, akadēmiķe, Dr. habil. philol., prof. Janīna Kursīte Latvijas un pasaules sabiedrībai nodeva savu darbu — 526 lappušu sējumu "Mītiskais folklorā, literatūrā, mākslā"

K1.JPG (33893 BYTES)Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Rudens ir ražas laiks ne dabā vien. Tāds tas ir arī grāmatniecībā. Vakar, 21. oktobrī, Latvijas Zinātņu akadēmijas sēžu zālē bija krietni vairāk ļaužu nekā telpā sēdvietu — sabiedrībai tika atvērta akadēmiķes, profesores Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātes dekānes Dr. habil. philol. Janīnas Kursītes grāmata "Mītiskais folklorā, literatūrā, mākslā", kas iznākusi apgādā "Zinātne".

Un, liekas, katrs šajā reizē vēlējās teikt: lai mēs katrs gribētu, spētu un varētu tā nākt ar savu darbu, kas nes dārgu, lielu, pirmreizēju vērtību savai sabiedrībai, tautai, valstij!

Grāmatas un autores godureizē klāt bija arī Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenā locekle, profesore, Dr. phil., Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga. Kā zināms, viena no viņas zinātniskās darbības nozarēm arī ir tautas gara vērtību pētniecība. Uzrunājot klātesošos, Valsts prezidente teica:

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!