• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2007., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165931

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

IX Baltijas attīstības foruma samits Tallinā

Vēl šajā numurā

07.11.2007., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

KV-10101.JPG (24892 bytes)“Ekonomistu apvienība 2010” par Spīdolas balvas laureāti izraudzījusies eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu. Savukārt ar Gada lekciju ekonomikā šogad piekritis uzstāties bijušais vairāku valdību vadītājs ekonomists un politiķis Andris Šķēle. Ekonomikas eksperti vērtē, kas Latvijas ekonomikā ir mainījies kopš iepriekšējās Gada lekcijas?

 

Potenciālie investori saka, ka trūkst uzmanības vērtu ideju, bet izgudrotāji žēlojas, ka nav iespējams iegūt finansējumu tirgū vajadzīgu projektu īstenošanai. “Komersanta Vēstnesis” intervijā meklē atbildi, kāds īsti ir izgudrojumu ceļš uz ražošanu.

 

2008.gada budžetu pavadošajā likumprojektu paketē vairāk nekā puse attiecas uz sociālajiem jautājumiem. Ar likumu grozījumiem tiks izskausta iespēja vienlaikus saņemt gan izdienas pensiju, gan bezdarbnieku pabalstu. Apcirpta arī bezdarbnieku pabalsta saņemšanas iespēja. Vairāk informācijas – rakstā “Daļu sociālo izdevumu nākamgad pārcels no pamatbudžeta uz speciālo budžetu”.

 

Jau šobrīd 18 000 uzņēmēju saņem e-atgādinājumus no Uzņēmumu reģistra (UR) par laikus nenokārtotām saistībām. Projekts “E-atgādinājums” nav vienīgais jaunums UR darbā. Materiāls “Veidos Maksātnespējas reģistru” iepazīstina ar UR plāniem veidot Maksātnespējas reģistru, paplašināt reģistru skaitu, iespēju nākotnē uzņēmumus reģistrēt elektroniski u.c.

 

“Šobrīd Latvijā olu ražošanas nozare turas uz entuziasma. Cik es pats sev ticu, tik ticu sava uzņēmuma un nozares perspektīvai,” intervijā “Komersanta Vēstnesim” atklāj SIA “Mārupes lauksaimniecības centrs” valdes priekšsēdētājs Viktors Svirčenkovs. Par olu ražošanas nozares zemūdens akmeņiem un uzņēmēja mērķtiecību tos pārvarēt lasiet intervijā “Olu ražotāji vēlas stabilitāti”.

 

“Komersanta Vēstnesis” noskaidro, vai un kā reģionu uzņēmēji komercdarbībā izjūt pārmaiņas līdz ar administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu.

 

Praksē vērojams, ka nodokļu maksātāji ne vienmēr ievēro normatīvo aktu normas un pieļauj neprecizitātes iesniegtajos pārskatos un deklarācijās. Ko var atklāt PVN audits uzņēmumā?

 

Animācijas reklāma – interesants biznesa prezentēšanas veids, publiskās un privātās partnerības ieviešanas šķēršļi, jauni noteikumi valsts vai pašvaldības zemes nomā – šīs un citas saistošas tēmas atspoguļotas jaunākajā “Komersanta Vēstneša” numurā.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!