• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu aizsardzības ministru sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2007., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165995

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par šo laiku un turpmāko laiku

Vēl šajā numurā

08.11.2007., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu aizsardzības ministru sanāksmi

 

7.novembrī Stokholmā notiekošajā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu aizsardzības ministru sanāksmē tās dalībnieki diskutēja par starptautiskajām operācijām Afganistānā, Čadā, Kosovā un Sudānā, apsprieda būtiskus Eiropas Savienības, NATO un starptautiskās drošības jautājumus, kā arī Ziemeļvalstu un Baltijas valstu līdzšinējo un turpmāko sadarbību aizsardzības nozarē.

Savā uzstāšanās runā aizsardzības ministrs Atis Slakteris norādīja, ka nākamā gada pavasarī Bukarestē notiekošajā NATO samitā būtu nepieciešams Gruzijai dot iespēju uzsākt Rīcības plānu dalībai NATO, kas ir galvenais sagatavošanās dokuments, lai NATO kandidātvalstis varētu iestāties aliansē. A.Slakteris, pievēršoties NATO Reaģēšanas spēku jautājumam, informēja, ka alianses Reaģēšanas spēkiem jākalpo diviem mērķiem – tiem jābūt par NATO dalībvalstu bruņoto spēku transformācijas un modernizācijas dzinēju, kā arī izmantojamiem NATO 5.panta – kolektīvās aizsardzības – vajadzībām.

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu aizsardzības ministru tikšanās notika no 6. līdz 7.novembrim Stokholmā, Zviedrijā. Tajā piedalījās Dānijas, Igaunijas, Īslandes, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas aizsardzības ministri.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!