• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2007. gada 9. novembra noteikumi Nr. 155 "Normatīvie noteikumi par iekšējās informācijas turētāju sarakstu iesniegšanas kārtību un par piekļuvi iekšējās informācijas turētāju sarakstiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2007., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166133

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts augu aizsardzības dienesta informācija Nr.01-08/1598

Par mēslošanas līdzekļu reģistrāciju un reģistrācijas apliecību anulēšanu

Vēl šajā numurā

13.11.2007., Nr. 182

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: noteikumi

Numurs: 155

Pieņemts: 09.11.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas noteikumi Nr.155

Rīgā 2007.gada 9.novembrī (prot. Nr. 46, 3. p.)

Normatīvie noteikumi par iekšējās informācijas turētāju sarakstu iesniegšanas kārtību un par piekļuvi iekšējās informācijas turētāju sarakstiem 

Izdoti saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 86. panta piecpadsmito daļu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (turpmāk tekstā – Komisija) iesniedzami iekšējās informācijas turētāju saraksti, un piekļuvi iekšējās informācijas turētāju sarakstiem.

2. Noteikumi ir saistoši emitentiem, kuri minēti Finanšu instrumentu tirgus likuma 86. panta pirmajā daļā attiecībā uz iekšējās informācijas turētāju sarakstu iesniegšanu, un ieguldījumu brokeru sabiedrībām un kredītiestādēm attiecībā uz piekļuvi emitentu iekšējās informācijas turētāju sarakstiem.

3. Šo noteikumu izpratnē ieguldījumu brokeru sabiedrības un kredītiestādes ir:

3.1. Latvijas Republikā reģistrētas ieguldījumu brokeru sabiedrības un kredītiestādes, kurām ir atļauts sniegt ieguldījumu pakalpojumus;

3.2. Latvijas Republikā reģistrētas ārvalstu ieguldījumu brokeru sabiedrību filiāles un ārvalstu kredītiestāžu filiāles, kurām ir atļauts sniegt ieguldījumus pakalpojumus Latvijas Republikā;

3.3. citās Eiropas Savienības dalībvalstīs vai Eiropas Ekonomikas zonas valstīs reģistrētas ieguldījumu brokeru sabiedrības un kredītiestādes, kurām ir atļauts sniegt ieguldījumus pakalpojumus Latvijas Republikā.

II. Iekšējās informācijas turētāju sarakstu iesniegšanas kārtība

4. Iekšējās informācijas turētāju sarakstu iesniegšana Komisijai notiek ar Oficiālās obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmas (turpmāk tekstā – Oficiālā glabāšanas sistēma) starpniecību (interneta adrese – www.oricgs.lv).

5. Iekšējās informācijas turētāju saraksti ievadāmi Oficiālās glabāšanas sistēmas publiski nepieejamajā sadaļā “Iekšējās informācijas turētāju saraksti”.

6. Detalizēta kārtība, kādā Oficiālajā glabāšanas sistēmā ievadāmi emitentu iekšējās informācijas turētāju saraksti un tajos izdarāmi grozījumi, noteikta Oficiālās glabāšanas sistēmas iekšējās informācijas turētāju sarakstu iesniegšanas instrukcijā, kas emitentiem un ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem pieejama Oficiālās glabāšanas sistēmas nepubliskajā sadaļā “Iekšējās informācijas turētāju saraksti”.

7. Emitents iekšējās informācijas turētāju sarakstā norāda Finanšu instrumentu tirgus likuma 86. panta trešajā daļā minēto informāciju.

8. Ja emitentam no tā neatkarīgu iemeslu dēļ radušās tehniskas problēmas, kas var aizkavēt iekšējās informācijas turētāju saraksta ievadīšanu vai tā grozījumu izdarīšanu Oficiālajā glabāšanas sistēmā, emitents nekavējoties par to informē Komisiju.

9. Tiesības ievadīt iekšējās informācijas turētāju sarakstu un izdarīt tajā grozījumus Oficiālajā glabāšanas sistēmā ir Komisijā reģistrētajiem emitenta Oficiālās glabāšanas sistēmas lietotājiem.

10. Par Oficiālās glabāšanas sistēmas reģistrētiem lietotājiem var kļūt tikai emitenta norādītas fiziskās personas saskaņā ar Komisijas 26.04.2007. noteikumiem Nr. 55 “Noteikumi par kārtību, kādā iesniedzama informācija Oficiālajai obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmai”.

11. Komisijai ir tiesības bloķēt vai anulēt lietotāja pieeju Oficiālajai glabāšanas sistēmai saskaņā ar Komisijas 26.04.2007. noteikumiem Nr. 55 “Noteikumi par kārtību, kādā iesniedzama informācija Oficiālajai obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmai”.

III. Piekļuve iekšējās informācijas turētāju sarakstiem

12. Piekļuve emitentu iekšējās informācijas turētāju sarakstiem ir ieguldījumu brokeru sabiedrībām un kredītiestādēm. Pieeju emitentu iekšējās informācijas turētāju sarakstiem Komisija nodrošina saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 86. panta trīspadsmitajā daļā noteikto.

13. Lai ieguldījumu brokeru sabiedrība vai kredītiestāde iegūtu piekļuves tiesības iekšējās informācijas turētāju sarakstiem Oficiālajā glabāšanas sistēmā, tā iesniedz Komisijai parakstītu šo noteikumu pielikumā pievienoto iesniegumu.

14. Komisija ieguldījumu brokeru sabiedrības vai kredītiestādes norādītajām personām piekļuves tiesības emitentu iekšējās informācijas turētāju sarakstiem Oficiālajā glabāšanas sistēmā piešķir pēc šo noteikumu 13. punktā minētā iesnieguma saņemšanas.

15. Komisija anulē ieguldījumu brokeru sabiedrības vai kredītiestādes Oficiālās glabāšanas sistēmas lietotājiem piešķirtās piekļuves tiesības emitentu iekšējās informācijas turētāju sarakstiem Oficiālajā glabāšanas sistēmā pēc attiecīga iesnieguma saņemšanas vai gadījumā, ja ieguldījumu brokeru sabiedrībai tiek anulēta licence ieguldījumu pakalpojumu sniegšanai vai kredītiestāde zaudē tiesības sniegt ieguldījumu pakalpojumus.

16. Ieguldījumu brokeru sabiedrības un kredītiestādes izstrādā iekšējo kārtību, kas nodrošina, ka tās iekšējās informācijas turētāju sarakstus ar tajos ietverto informāciju izmanto tikai Finanšu instrumentu tirgus likuma 89. pantā noteikto prasību izpildei.

17. Emitentam (tā nozīmētajiem Oficiālās glabāšanas sistēmas lietotājiem) Oficiālās glabāšanas sistēmas publiski nepieejamajā sadaļā “Iekšējās informācijas turētāju saraksti” ir piekļuve tikai savam iekšējās informācijas turētāju sarakstam.

IV. Atbildība par informācijas pareizību

18. Emitents ir pilnībā atbildīgs par Oficiālajā glabāšanas sistēmā ievadītā iekšējās informācijas turētāju saraksta pareizību.

19. Komisijai nav tiesību veikt labojumus un izdarīt grozījumus emitenta Oficiālajā glabāšanas sistēmā ievadītajā iekšējās informācijas turētāju sarakstā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs U.Cērps


 

 

Pielikums

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas

09.11.2007. noteikumiem Nr. 155

06.JPG (44950 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!