• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Svētdien, 11.novembrī - Lāčplēša dienā, - pieminot, godinot un atceroties Brāļu kapos Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2007., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166179

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Svētdien, 11.novembrī - Lāčplēša dienā, - pieminot, godinot un atceroties pie Brīvības pieminekļa Rīgā

Vēl šajā numurā

13.11.2007., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Svētdien, 11.novembrī – Lāčplēša dienā, – pieminot, godinot un atceroties Brāļu kapos Rīgā

 

A1.JPG (23944 bytes) A2.JPG (22077 bytes)

Valsts prezidents Valdis Zatlers Rīgas Brāļu kapos, apliecinot cieņu un godu tiem kareivjiem, kas krita par neatkarīgu Latviju, kā arī tiem, kas šo neatkarību sargā pašreiz
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valsts prezidents Lācplēša dienas pasākumos

Valsts prezidents Valdis Zatlers 11.novembrī piedalījās Lāčplēša dienai veltītajos svinīgajos pasākumos.

No rīta Valsts prezidents, Saeimas priekšsēdētājs, Ministru prezidents, aizsardzības, ārlietu un tieslietu ministrs, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vadība un Latvijā rezidējošie ārvalstu vēstnieki piedalījās vainagu nolikšanas ceremonijā Brāļu kapos.

Pēc tam Valsts prezidents pieņēma Rīgas garnizona vienību parādi pie Brīvības pieminekļa. Uzrunājot klātesošos, V.Zatlers teica: “1919.gada Brīvības cīņas pierādīja, ka nacionālā pašapziņa un brīvības mīlestība spēj uzvarēt skaitlisku pārsvaru. 1919.gada 11.novembrī rīdzinieki uzvarēja – deva mums ticību un pārliecību, ka par Latvijas valsts neatkarību ir jācīnās vienmēr, neatkarīgi no tā, kāds ir spēku samērs.”

“Šodien mēs svinam Lāčplēša dienu, un tādēļ vispirms pieminēsim Brīvības cīņu dalībniekus. Vēsture ir bijusi ļoti nežēlīga pret mūsu tautu, mūsu karavīru likteņi dažādos laikos ir bijuši traģiski. Tāpēc šodien mums jāpiemin ikviens mūsu karavīrs. Būsim kopā ar viņu ģimenēm,” teica Valsts prezidents.

Valsts prezidents tāpat atzinīgi novērtēja Latvijas bruņotajos spēkos notikušās pārmaiņas un atgādināja par Latvijas starptautiskajām saistībām: “Modernajā pasaulē mēs sevi nevaram aizsargāt vieni, mūsu valsts militāro aizsardzību garantē NATO, un tas nozīmē, ka katrai dalībvalstij atbildīgi ir jāpilda savi pienākumi un jātur sabiedrotajiem dotie solījumi. Esot Afganistānā, sapratu, ka mēs varam būt lepni – mūsu karavīri ir moderni apģērbti un bruņoti, labi sagatavoti kā teorētiski, tā praktiski. Tur, Afganistānā, es dzirdēju daudz labu vārdu no NATO komandieriem par mūsu karavīru kaujas spējām. Tāpēc es šodien ar cieņu gribu teikt paldies viņu ģimenēm – tiem, kas viņus ir izaudzinājuši!”

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!