• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Turcijas vēstnieka vizīti pie Saeimas priekšsēdētāja. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.2007., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166251

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomiskajām prognozēm 2007.-2009.gadam

Vēl šajā numurā

14.11.2007., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Turcijas vēstnieka vizīti pie Saeimas priekšsēdētāja

 

13.novembrī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Turcijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Duraiju Polatu.

Turcijas vēstnieks D.Polats nodeva Turcijas parlamenta priekšsēdētāja Keksala Toptana vēstuli, kurā viņš sveic Saeimas priekšsēdētāju G.Daudzi ar stāšanos jaunajā matā.

Saeimas priekšsēdētājs un Turcijas vēstnieks bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Turciju ir labas un draudzīgas, un apliecināja parlamentāro kontaktu svarīgo lomu, minot pagājušajā gadā notikušo Saeimas priekšsēdētājas oficiālo vizīti Turcijā un iespējamo Turcijas parlamenta priekšsēdētāja atbildes vizīti Latvijā.

Tikšanās laikā pārrunāta arī Latvijas un Turcijas ekonomiskā sadarbība, kam ir liels attīstības potenciāls. Puses atzina Turcijas uzņēmēju pieaugošo interesi par Latvijas tirgu un atzīmēja mūsu valsts ģeogrāfiski izdevīgo izvietojumu preču tranzītam un pievilcīgo nodokļu politiku investīciju piesaistei. Savukārt runājot par sadarbību tūrisma jomā, G.Daudze minēja, ka Latvijas iedzīvotāji iecienījuši apmeklēt Turcijas kūrortus, un pauda cerību, ka arī Turcijas tūristi biežāk izvēlēsies ceļot uz mūsu valsti.

Sarunā Turcijas vēstnieks informēja par savas valsts iekšpolitiskajām aktualitātēm, tostarp šajā gadā notikušajām prezidenta un ārkārtas parlamenta vēlēšanām, kā arī pastāstīja par ierosinātajiem grozījumiem Turcijas Konstitūcijā un iespējamo jaunas Konstitūcijas izstrādi. Viņš arī pastāstīja par Turcijas vēstniecības aktivitātēm un nākotnes iecerēm.

 

Saeimas preses dienests

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!