• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NBS Kājnieku skolas 15.gadadienu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.2007., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166255

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis"

Vēl šajā numurā

14.11.2007., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NBS Kājnieku skolas 15.gadadienu

 

9.novembrī, apmeklējot Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Kājnieku skolu un sveicot to 15.gadadienā, aizsardzības ministrs Atis Slakteris teica: “Šajos piecpadsmit gados ir paveikts pieredzi bagātinošs ceļš. Kājnieku skola tika dibināta brīdī, kad Latvijā vēl atradās padomju karaspēks. Tagad Latvija ir NATO dalībvalsts, un jau gadu ir pilnībā pārgājusi uz profesionāliem bruņotajiem spēkiem. Kājnieku skolas uzdevums ir sagatavot profesionālus, teicami apmācītus karavīrus, un jūs to darāt labi.” A.Slakteris skolas personālsastāvam novēlēja sekmīgu turpmāko darbu, būt vienotiem un gataviem jauniem izaicinājumiem.

Pirmo regulāro militāro vienību – Mobilo strēlnieku bataljonu – pēc neatkarības atgūšanas izveidoja 1992.gada 11.novembrī, to izvietojot bijušajās Latvijas armijas 7.Siguldas kājnieku pulka kazarmās Alūksnē. 2006.gada 30.janvārī bataljonu pārdēvēja par NBS Kājnieku skolu.

Valsts augstāko amatpersonu delegāciju NBS Kājnieku skolas sveikšanai tās 15.gadadienā vadīja Valsts prezidents Valdis Zatlers. Tajā piedalījās arī NBS komandieris brigādes ģenerālis Juris Maklakovs.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!