• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par eksporta un konkurētspējas veicināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.2007., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166272

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aicinājumu skaidrot jaunatnei vēstures notikumus

Vēl šajā numurā

14.11.2007., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par eksporta un konkurētspējas veicināšanu

 

9.novembrī Ekonomikas ministrijā (EM) uz sanāksmi sanāca Makroekonomiskās situācijas stabilizācijas darba grupa, kuras uzdevums ir izstrādāt priekšlikumus saistībā ar eksporta veicināšanu, ražošanas attīstību un tekošā konta deficīta mazināšanu un līdz 1.decembrim tos iesniegt Ministru prezidenta izveidotajai darba grupai Makroekonomiskās situācijas stabilizācijas plāna izstrādei.

Ekonomikas ministrijas Ārējo ekonomisko attiecību un tirdzniecības politikas departamenta direktors Gatis Ābele darba grupai sniedza prezentāciju par Latvijas eksporta veicināšanu, uzsverot, ka “neskatoties uz to, ka Latvijas preču eksporta pieaugums ir otrs lielākais Eiropas Savienībā – 24%, tas joprojām būtiski atpaliek no iekšējā patēriņa pieauguma. Jāatzīmē arī apstāklis, ka Latvijas preču un pakalpojumu eksports uz vienu iedzīvotāju ir 70% no Igaunijas rādītāja, tāpēc Latvijas eksporta veicināšana ir būtiska uzņēmēju un valsts konkurētspējas celšanai”.

Ekonomikas ministrija uzskata, ka par prioritāro pasākumu eksporta veicināšanā jāizvirza eksporta kredītu garantēšana, ko par nozīmīgu instrumentu atzina arī Latvijas Kokrūpniecības federācija. Papildus tam jāstiprina un jāpaplašina Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību tīkls, jo ekonomisko pārstāvniecību līdzšinējā darbība jau pierādījusi to efektivitāti – katrs ieguldītais lats dod 47 latu atdevi. Tāpat tika nolemts, ka jāizstrādā priekšlikumi Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību un Ārlietu ministrijas ekonomisko diplomātu tīkla integrācijai un efektivitātes uzlabošanai.

EM Uzņēmējdarbības un rūpniecības departamenta direktore Astrīda Burka sniedza prezentāciju par esošajām problēmām, kā arī īstenotajām un plānotajām aktivitātēm produktivitātes un konkurētspējas palielināšanai, uzsverot, ka “šajā jomā būtisks atbalsts uzņēmējiem tiks sniegts caur jaunajām ES struktūrfondu programmām, veicinot inovāciju un jaunu produktu attīstību, ražotņu modernizāciju, kā arī sekmējot biznesa inkubatoru, tehnoloģiju pārneses kontaktpunktu, kompetenču centru un klasteru attīstību”.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!