• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par gatavošanos 18.novembra militārajai parādei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2007., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166377

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas proklamēšanas dienas svinībām pasaulē

Vēl šajā numurā

15.11.2007., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par gatavošanos 18.novembra militārajai parādei

Aizsardzības ministrs Atis Slakteris 14.novembrī apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienoto štābu un iepazinās ar NBS gatavošanos 18.novembrī paredzētajai bruņoto spēku vienību militārajai parādei Rīgā.

Tikšanās laikā NBS komandiera pienākumu izpildītājs brigādes ģenerālis Juris Kiukucāns, NBS Apvienotā štāba priekšnieka pienākumu izpildītājs pulkvedis Ainārs Ozoliņš un Zemessardzes komandieris, Rīgas garnizona priekšnieks pulkvedis Juris Bezzubovs informēja ministru par plānoto parādes gaitu, tajā iesaistītajām NBS vienībām un vienību gatavību.

Parāde noritēs pēc iepriekšējos gados izstrādātā scenārija. “Jauninājumi saistīti ar Valsts policijas vienību dalību parādē, kā arī vairāku Zemessardzes vienību ekipējuma demonstrāciju,” norādīja J.Bezzubovs, kurš komandēs parādi. Parādē piedalīsies arī Jūras spēku kuģi, Gaisa spēku helikopteri un lidmašīna.

Pēc tikšanās A.Slakteris ieradās NBS štāba bataljonā, kur vēroja karavīru gatavošanos svētku parādei. Ministrs izteica pateicību štāba bataljona karavīriem par veiksmīgo dienestu, piedaloties svarīgākajās valsts ceremonijās, kā arī stāvot sardzē pie Brīvības pieminekļa un Rīgas pils.

 

“Esmu pārliecināts, ka NBS vienības ir gatavas parādei,” pēc NBS vienību apmeklējuma norādīja ministrs. Pēc viņa domām, valsts drošība nav tikai bruņoto spēku uzdevums, ko apstiprina Robežsardzes un Valsts policijas vienību dalība šā gada parādē. Ministrs arī atgādina, ka Latvijas profesionālo karavīru vienības pirmo reizi parādē piedalīsies jaunajos lauka formas tērpos un ar jaunajiem strēlnieku ieročiem.

Pavisam parādē piedalīsies vairāk nekā 600 karavīru, zemessargu, robežsargu un policistu. Parāde notiks 11.novembra krastmalā, tās sākums būs pulksten 14. Parādes laikā jau tradicionāli tiks veikta arī 21 Nāciju salūta zalve, ko izpildīs Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona zemessargi.

Parādes mēģinājums 11.novembra krastmalā notiks sestdien, 17.novembrī, pulksten 21.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!