• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības un tieslietu ministru vizīti Brasas cietumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2007., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166384

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalsta principiem piena nozarei

Vēl šajā numurā

15.11.2007., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības un tieslietu ministru vizīti Brasas cietumā

01.JPG (16768 bytes)
Otrdien, 13.novembrī, aizsardzības ministrs Atis Slakteris (attēlā pa kreisi) un tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš apmeklēja Brasas cietumu, lai klātienē iepazītos ar šūšanas ražotni, kas konkrētajā gadījumā nodarbojas ar Nacionālo bruņoto spēku lauka formas tērpu darināšanu
Foto: Ansis Starks, A.F.I.

13.novembrī aizsardzības ministrs Atis Slakteris kopā ar tieslietu ministru Gaidi Bērziņu apmeklēja Brasas cietumu, lai klātienē iepazītos ar jaunā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) lauka formas tērpa sastāvdaļu tapšanu.

Pēc formas tērpu šūšanas ražotnes apskates un sarunas ar ražotnes vadītājiem A.Slakteris norādīja: “Esmu gandarīts, ka lauka formas tērpa šūšana nodrošināta augstā profesionālā līmenī, dodot ieslodzītajiem iespēju lietderīgi pavadīt laiku – strādāt, pelnīt un apgūt arodu, kas pēc soda izciešanas palīdzēs viņiem pilnvērtīgi iekļauties sabiedrībā. Tas ir labs paraugs sadarbībai starp aizsardzības un tieslietu nozarēm.”

A.Slakteris augsti novērtēja Tieslietu ministrijas Ieslodzījuma vietu pārvaldes un ražotnes speciālistu sadarbību ar NBS Nodrošinājuma pavēlniecību formas tērpa pilnveidošanā. Lauka formas tērps tika operatīvi uzlabots pēc tam, kad tika apkopoti starptautiskajās operācijās dienējošo NBS karavīru ieteikumi.

 

“Brasas cietumā izveidotā ražotne ir uzskatāma par labu paraugu sadarbībai starp valsti un privātā sektora uzņēmēju, kurā ieguvējas ir visas puses. Ieslodzītie tiek nodarbināti un par padarīto darbu saņem atalgojumu, apgūst arodu un uzkrāj darba pieredzi. Mūsu mērķis ir nākotnē panākt visu darbspējīgo un darbtiesīgo ieslodzīto nodarbināšanu,” sacīja G.Bērziņš.

Formas tērpus Brasas cietumā šuj ieslodzītie, kurus algo uzņēmums SIA “SRC Brasa”. Brasas cietumā izvietotas 355 ieslodzītās personas, no kurām ražotnē nodarbināti 100 ieslodzītie un vēl 70 ieslodzītie pašlaik apgūst šuvēja arodu. Pēc tieslietu ministra iniciatīvas pašlaik tiek sagatavota notiesāto personu nodarbinātības koncepcija, kas nosaka, ka jāpanāk visu darbspējīgo un darbtiesīgo ieslodzīto nodarbināšana. Brasas cietums ir slēgtā tipa cietums, kurā sodu izcieš personas, kas sodītas par smagiem un sevišķi smagiem noziegumiem.

NBS karavīru lauka forma stērps izveidots, izmantojot jaunākās tehnoloģijas, kā arī ASV, Ziemeļvalstu un citu valstu pieredzi šajā jomā. Jaunais tērps ir universāls un ļauj karavīriem ērti un droši pildīt savus dienesta pienākumus gan Latvijā, gan arī starptautiskajās operācijās dažādās klimatiskajās joslās. Tērpam ir izstrādāts īpašs dizains un maskēšanās raksts.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!