• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas proklamēšanas dienas svinībām pasaulē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2007., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166441

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darba vizītē apmeklējot Valku

Vēl šajā numurā

16.11.2007., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas proklamēšanas dienas svinībām pasaulē

 

Gruzija

Tbilisi. Par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 89.gadadienai 15.novembrī Tbilisi tika atklāta izstāde “Gruzija – Latvija: vakar, šodien, rīt”. Izstādē interesenti tiek iepazīstināti ar Latviju, tās darbu, tautu un vēsturi. Tāpat izstāde sniedz vēsturiskās liecības par gruzīnu dzīvi Latvijā un latviešiem Gruzijā, abu valstu sadarbību zinātnē, kultūrā un mākslā.

Valsts svētku ietvaros 16. un 17.novembrī Tbilisi notiek arī konference par Latvijas farmakologa Roberta Kupča darbību Gruzijā. Konferenci, kurā piedalās zinātnieki un sabiedriskie darbinieki no Latvijas un Gruzijas, rīko Latvijas goda konsule Gruzijā Regīna Jakobidze un biedrība “Ave Sol!”. Konferenci apmeklē arī īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns un Gruzijas valsts ministre sabiedrības integrācijas lietās Zinaida Bestajeva.

Tāpat 16.novembrī Latvijas vēstniecība Gruzijā rīko svinīgo pieņemšanu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 89.gadadienai.

 

Igaunija

Tallina. Latvijas vēstniecība Igaunijā 18.novembrī Tallinas Pilsētas teātra (Tallinna Linnateater) telpās par godu Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai rīko pieņemšanu, uz kuru tiks aicinātas Igaunijas valsts amatpersonas, politiķi, citu valstu vēstniecību pārstāvji, kultūras darbinieki, preses pārstāvji un latvieši, kas dzīvo Igaunijā. Viesi uz pieņemšanu, kas notiks 18.novembra pēcpusdienā, aicināti kopā ar ģimenēm. Īpaši gādāts būs arī par bērniem, kam paredzētas dažādas atrakcijas, kā arī latviešu animācijas filmu demonstrēšana. Pieņemšanā uzstāsies vokālā grupa “Cosmos”, kas vairākas reizes sniegusi koncertus Igaunijā.

 

Kanāda

Toronto. 17.novembrī pulksten 18.30 tautieši tiek aicināti uz valsts svētku pasākumu – svinīgi jautru balli Latvijas dzimšanas dienai “Diženi, raženi – Latvijai!”. Pasākums notiks Kanādas latviešu centrā Toronto. Šampaniešu stunda – pulksten 18.30. LATVIS mākslas izstādes atklāšana. Vakariņas – pulksten 19.30. Balle pulksten 21, spēlēs “Uptown Swing Band”. Klusā izsole un pārsteigumi.

 

Kirgizstāna

Biškeka. Lai atzīmētu Latvijas valsts svētkus, Latvijas vēstniecība 16.novembrī pulksten 19 rīko Ineses Galantes un Innas Davidovas koncertu Kirgizstānas Nacionālajā konservatorijā Biškekā.

 

Krievija

Maskava. 17.novembrī pulksten 18 Maskavas Latviešu kultūras biedrība (MLKB) aicina ikvienu uz Latvijas valsts svētku pasākumu. Pasākums notiks Miera un saticības federācijas nama zālē Maskavā, Miera prospektā, tas sāksies ar svētku vakara svinīgo atklāšanu, kam sekos Latvijas Valsts prezidenta uzrunas noklausīšanās, Latvijas himnas nodziedāšana. MLKB priekšsēdētājs Jānis Dambītis atklās vakaru, uzrunājot klātesošos. Būs arī Latvijas vēstniecības apsveikuma uzruna un viesu – lietuviešu, igauņu, vācu un poļu Maskavas nacionālo apvienību vadītāju – apsveikumi. Svētku koncertā piedalīsies: biedrības jauktais koris “Tālava”, poļu nacionālais vokālais ansamblis, Krievijas vācu nama vokālisti un nacionālo instrumentu izpildītāji. 

Sanktpēterburga. 17.novembrī pulksten 15 ikviens tiek aicināts pievienoties Latvijas Republikas proklamēšanas svinībām, ko rīkos Sanktpēterburgas Latviešu biedrība. Pasākuma norises vieta: Ņevas prospekts 22.

19.novembrī pulksten 18.30 notiks Latvijas Republikas proklamēšanas dienas svinības Latvijas Republikas ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā (Sanktpēterburga, Vasilija Sala 10.līnija, 11.māja). Svētku pasākumā piedalīsies Tihvinas mūku koris un notiks Latvijas Valsts mākslas akadēmijas studentu darbu izstādes atklāšana. 

Omska. Uz Latvijas valsts svētku svinībām Omskā aicina Omskas Latviešu biedrība un Omskas latviešu kultūras centrs “Zvaigznīte”. Pasākuma norises vieta: Областной Дом Дружбы.ул. 5 Рабочая 44. Svētku sākums 18.novembrī pulksten 13. Svētku programmā – oficiālā daļa, kam sekos filmas demonstrēšana par Latviju. Par literāri muzikālu priekšnesumu rūpēsies ansamblis “Daina”. Būs kopīga pasēdēšana pie tējas tases, kā arī latviešu tautas dejas.

 

Ķīna

Pekina. Vēstniecība Ķīnā 14.novembrī Pekinas Novotel Peace Hotel pieņemšanu zālē sagaidīja ielūgtos kolēģus un draugus no ārvalstu vēstniecībām Ķīnā, Ķīnas oficiālās amatpersonas, uzņēmējus, mediju pārstāvjus, kā arī Latvijai piederīgus cilvēkus, kuri saistībā ar studijām, darbu vai tūrismu atrodas Pekinā, lai kopīgi nosvinētu Latvijas Republikas proklamēšanas 89.gadadienu.

 

Lielbritānija

Lesteršīra. Valsts svētku sarīkojumam DVF īpašumā “Straumēni” notiks sestdien, 17.novembrī, pulksten 16. Svētku runu teiks prof. Rasma Šilde-Kārkliņa, dziedās “Straumēnu“ koris. Sarīkojums notiks “Straumēnu“ Zviedru zālē. Adrese: Catthorpe Manor, Catthorpe, Leicestershire, LE17 6DH

Londona. Valsts svētku sarīkojums Londonā notiks svētdien, 18.novembrī, pulksten 16 Guildhall School of Music and Drama koncertzālē. Īsam svētbrīdim, ko vadīs mācītāja Elīza Zikmane, sekos Latvijas vēstnieka Lielbritānijā Induļa Bērziņa uzruna un prof. Rasmas Šildes-Kārkliņas svētku runa. Priekšnesumus sniegs Londonas Latviešu skolas bērni, Londonas latviešu koris un jaunās paaudzes mūzikas studentes no Latvijas, kas pašlaik studē Londonā. 

Halifaksa. 17.novembrī pulksten 15 notiks valsts svētku pasākums Halifaksas DVF namā, 8 Lord Street, Halifax

Līdsa. 18.novembrī pulksten 14 notiks valsts svētku pasākums Līdsas DVF namā, 2 Mexborough Avenue, Leeds

Koventrija. 18.novembrī pulksten 16 notiks valsts svētku pasākums “Mūsmājās”, Coventry CV8 3FZ

Donkastera. 24.novembrī pulksten 17 notiks valsts svētku pasākums Donkasteras DVF namā, 88 Lings Road, Doncaster.

 

Lietuva

Viļņa. Latvijas Republikas proklamēšanas 89.gadadienas pasākumus Lietuvā 8.novembrī atklāja Viļņas Kongresu namā ar vērienīgu latviešu mākslinieka Miķeļa Fišera gleznu izstādi “Pārdaba” (Supernature), ko atbalsta Latvijas Republikas vēstniecība Lietuvā. Izstādes atklāšanas ceremonijā viesu pulkā bija diplomāti, Lietuvas mākslas un kultūras aprindu ļaudis, biznesmeņi un tautieši no Viļņas Latviešu biedrības. Izstādi atklāja un Latvijas Republikas valsts svētku priekšvakara gaisotnē viesus uzrunāja Latvijas vēstnieks Lietuvā Hardijs Baumanis.

16.novembrī vēstniecība Lietuvā par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 89.gadadienai rīko pieņemšanu Viļņā, viesnīcas “Crowne Plaza” svinību zālē.

 

Nīderlande

Hāga. 15.novembrī Latvijas vēstniecība Nīderlandē sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku proklamēšanas dienas svinību ietvaros atklāja izstādi “Latvijas vēsture karikatūrās”. Izstāde notiek Hāgas vēsturiskajā centrā Nīderlandes Karaliskās bibliotēkas un Nacionālā arhīva telpās. Latvijas izstāde būs pieejama visiem interesentiem. Izstādes materiālos Latvijas valsts vēsture atspoguļota karikatūrās, kas publicētas Latvijas plašsaziņas līdzekļos pēdējo 90 gadu laikā, apskatot katras desmitgades perioda būtiskākos notikumus. Izstāde turpināsies līdz nākamā gada janvārim. 

Amsterdama. 18.novembrī pulksten 14 Nīderlandes–Latvijas biedrība aicina Nīderlandē strādājošos, dzīvojošos un studējošos tautiešus, viņu radus, draugus un paziņas piedalīties Latvijas neatkarības dienas 89.gadadienas svinībās. Norises vieta: J.J. Viottastraat 44, 1071 JT Amsterdam Zuid. Pasākuma programma: pulksten 14.30 – svētku uzrunas, 14.45 – svinību sākums, 18.00 – svinību noslēgums. Pasākumā paredzēta latviešu tautasdziesmu karaoke, filmas par Latvijas vēsturi, kultūru, mākslu un mūziku. Būs arī muzikāls sveiciens no Venlo, Māras Brahmanes vadībā. Lūgums ņemt līdzi mūzikas instrumentus kopīgai muzicēšanai. Pasākuma laikā tiks prezentēta arī Nīderlandes–Latvijas biedrības svētdienas skoliņas “Saulīte” bērnu zīmējumu izstāde, kas veltīta Lāčplēša dienai.

 

Norvēģija

Oslo. 13.novembrī Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltīts koncerts notika Oslo Koncertzāles mazajā zālē, ko kopīgi rīkoja Latvijas vēstniecība Norvēģijā, aizsardzības atašejs majors Gunārs Ozoliņš un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Oslo biroja pārstāve Dina Grūbe. Pasākumu finansiāli atbalstīja arī Latvijas goda konsuls Tronheimā Ūle Birgers Jēvers. Koncertā uzstājās Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertmeistars un pirmā vijole Raimonds Ozols, kā arī komponists, producents un taustiņinstrumentālists Raimonds Macats. Programmā bija iecienīti latviešu un ārzemju komponistu darbi populārās mūzikas ritmos elektriskajai vijolei un sintezatoram. Pēc koncerta svētku viesi – valsts amatpersonas, diplomāti, militārpersonas, uzņēmēji, latviešu diasporas pārstāvji un citi sadarbības partneri – bija aicināti uz pieņemšanu.

17.novembrī Norvēģijā dzīvojošie latvieši ar ģimenēm kā katru gadu pulcēsies uz Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītām svinībām Ris draudzes namā. Pasākumu kopīgi organizē Latviešu biedrība Norvēģijā, kultūras biedrība “Norvēģija–Latvija” un Latvijas vēstniecība Norvēģijā. Koncertā uzstāsies Raimonds Ozols un pianiste Daina Birzniece, atskaņojot latviešu komponistu darbus vijolei un klavierēm.

 

Somija

Helsinki. 20.novembrī pulksten 18 Latvijas vēstniecībā Helsinkos Latvijas vēstnieks Somijā Einars Semanis un Tatjana Semane rīko pieņemšanu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 89.gadadienai. Vēstniecība laipni ielūdz Somijā esošos Latvijas iedzīvotājus un draugus uz šo svētku pasākumu. 

 

Šrilanka

Kolombo. Ar Ārlietu ministrijas finansiālu atbalstu 14.novembrī uz Šrilankas galvaspilsētu Kolombo devās Latvijas mūziķi Raimonds Tiguls, Jānis Mednis, Intars Busulis, Kristaps Vanadziņš, Anu Taula, Evija Tigule un Inga Staško-Busule, lai sniegtu vairākus koncertus par godu Latvijas neatkarības 89.gadadienas svinībām. Pasākumus organizē un koordinē Latvijas Goda ģenerālkonsulāts Šrilankā, goda ģenerālkonsuls Tomass F.Detvilers un Šrilankas goda konsuls Latvijā Arnis Ančupāns.

16.novembrī notiks svinīgā pieņemšana un koncerts viesnīcā “Trans Asia Hotel”, savukārt 17. un 18.novembrī turpat plānoti populāras džeza mūzikas un Raimonda Tigula skaņdarbu koncerti. Lielākais koncerts notiks 21.novembrī, kurā tiks atskaņota mūzika no jaunākā mūziķu albuma “Fashion Mood”.

 

Portugāle

Lisabona. 14.novembrī Latvijas vēstnieks Portugālē Artis Bērtulis rīkoja Valsts svētku pieņemšanu. Pieņemšana notika Condes D’Obidos pilī Lisabonā. Diplomātiskajā pieņemšanā uzstājās Latvijas mūziķu grupa “Altera Veritas”.

Uzbekistāna

Taškenta. Lai atzīmētu Latvijas valsts svētkus, Latvijas vēstniecība Uzbekistānā 16.novembrī pulksten 18.30 rīko Ineses Galantes un Innas Davidovas koncertu A.Navoi Operas un baleta teātrī Taškentā.

18.novembrī pulksten 16 Latvijas vēstniecība Uzbekistānā rīko svētku pēcpusdienu par godu Latvijas valsts neatkarības dienai. Norises vieta: LR vēstniecība Uzbekistānā – Laškarbegi ielā 16A, Taškentā.

26.novembrī no pulksten 19 līdz 21 Latvijas vēstniecība Uzbekistānā rīko svinīgu pieņemšanu par godu Latvijas valsts neatkarības dienai. Norises vieta: hotelis “Dedeman” Taškentā.

 

Vācija

Bonna. 16.novembrī pulksten 19 Latvijas konsulāts Bonnā aicina uz valsts svētku svinībām. Būsim priecīgi jūs redzēt konsulātā Bonnā, lai kopīgi un saviesīgi atzīmētu Latvijas Republikas 89.dibināšanas gadadienu. Adrese: Adenauerallee 110, 53113 Bonn.

Minstere. 17.novembrī pulksten 15 ikviens tiek aicināts uz Latvijas valsts svētku svinībām Latviešu centrā Minsterē. Svētku uzrunu teiks Agnese Bergholde, bet svētku koncertā spēlēs Ilona un Jānis Malecki. 

Hamburga. 18.novembrī pulksten 18 ikviens aicināts uz Latvijas Republikas dibināšanas atceres sarīkojumu Hamburgā, Mūzikas augstskolas Mendelsona zālē: Hochschule für Musik und Theater, Mendelsohn-Saal. Pasākumā programmā: svētku akts, svētbrīdis, uzrunu teiks Latviešu biedrības Hamburgā priekšsēdis Dr.Zemītis un LR goda konsule Dr.Zommerkampa-Homane. Svētku runu klātesošajiem teiks Pauls Plāte. Pēc tam sekos latviešu kokļu mūzikas koncerts, kurā spēlēs Līga Ančevska un Kristīne Ojala. Varēsim dzirdēt šādu komponistu darbus: L.Ančevska, V.Ruduša, V.Salaks, N.Munda, I.Šablovska, R.Dubra, R.Jermaks, R.Pauls. Pēc svinīgā pasākuma turpat, Mendelsona zālē, varēsim kopā pakavēties un parunāties. 

Berlīne. 17.novembrī pulksten 19.30 latviešu sabiedrība Berlīnē atzīmēs Latvijas valsts dibināšanas gadadienu ev. lut. baznīcā Alt-Pankow Zu den vier Evangelisten, Breite Strasse 38, 13187 Berlin. Programmā: koncerts, kuru sniedz sieviešu vokālais ansamblis “Akcents” no Skrīveriem, vadītāja Laura Jēkabsone. Piedalās arī Berlīnes Latviešu biedrības jauktais koris. Pēc koncerta – saviesīgā daļa.

18.novembrī pulksten 10 notiks valsts svētku svinīgais dievkalpojums Berlīnē, ev. lut. baznīcā Alt-Pankow Zu den vier Evangelisten, Breite Strasse 38, 13187 Berlin. Koncertu sniegs sieviešu vokālais ansamblis “Akcents” no Skrīveriem, vadītāja Laura Jēkabsone. 

Minhene. 17.novembrī pulksten 14 visi tiek aicināti piedalīties valsts svētku dievkalpojumā Minhenē, kas notiks Heilig Geist dievnamā, Hugo Troendle Str. 53. Pēc dievkalpojuma draudzes zālē sekos svētku koncerts un valsts svētku svinīgs sarīkojums.

 

Venecuēla

Karakasa. 18.novembrī pulksten 16 uz Latvijas valsts svētku svinībām ikviens tiek aicināts Karakasā, Venecuēlā. Pasākums notiks Latviešu draudzes pastorātā: Urbanizacion La Castellana, Caracas.

 

Zviedrija

Stokholma. 15.novembrī pulksten 16 notika latviešu organizāciju rīkotais valsts svētku sarīkojums Stokholmā. Norises vieta: Münchenbryggeriet, Mässhallen, Torkel Knutssonsgatan 2. Svinīgā akta programmā bija Latvijas vēstnieces Zviedrijā Elitas Kuzmas uzruna, rakstnieces Laimas Muktupāvelas svētku runa, paziņojums par PBLA 2007.gada balvu. Pulksten 18 svinīgajam aktam sekoja Latvijas vēstniecības rīkotais koncerts, kuru sniedza Latvijas Nacionālo bruņoto spēku štāba orķestra klarnešu kvartets. Uz koncertu bija ielūgti arī akreditētie diplomāti un Zviedrijas sabiedrības pārstāvji.

18.novembrī pulksten 14 ikviens tiek aicināts uz valsts svētku dievkalpojumu Somu baznīcā, Slottsbacken. Muzicēs Renāte Kļaviņa (vijole) un Stokholmas latviešu koris. Dievkalpojumu vadīs Stokholmas draudzes mācītāja prāv. I.Graufelde. Dr.N.Kamergrauzis – svētruna.

Gēteborga. 17.novembrī pulksten 17 Latviešu apvienība Gēteborgā aicina svinēt Latvijas valsts svētkus. Pasākuma norises vieta: Annedalsgården, Carl Grimbergsgatan 52. Svētku runu teiks vēstures zinātņu doktors Kārlis Kangeris. Pēc tam sekos kopējs mielasts un saviesīgs vakars.

Malme. 18.novembrī pulksten 15 Lundas latviešu draudze rīko Latvijas valsts dibināšanas atceres dievkalpojumu St.Mikaels baznīcā Malmē. Dievkalpojumu vadīs mācītājs Imants Alksnis, pie ērģelēm – kora vadītāja Arta Stepiņa, dievkalpojumu kuplinās Lundas latviešu koris. Pēc dievkalpojuma būs kopējs kafijas galds baznīcas telpās. Adrese: Sankt Mikaels kyrka, Kulladals församling, Orkestergatan 5, Lindeborg, Malmö.

 

Pēc “Latviesi.com” informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!