• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts galvojumu slimnīcu sakārtošanas projektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2007., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166456

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ASV vēstnieces vizīti pie Saeimas priekšsēdētāja

Vēl šajā numurā

16.11.2007., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts galvojumu slimnīcu sakārtošanas projektiem

 

Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš 15.novembrī valsts vārdā parakstīja trīs galvojumus Latvijas veselības aprūpes iestāžu sakārtošanas projektiem.

Saskaņā ar likumu par valsts budžetu 2007.gadam valsts galvojums sniegts aizdevumam VAS “Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” 46,4 miljonu latu apmērā, VSIA “Rīgas Psiholoģijas un narkoloģijas centrs” – 18,514 miljonu latu apmērā un VSIA “Rīgas Austrumu slimnīca” – 39,056 miljonu latu apmērā. Tiesības valsts galvoto aizdevumu izsniegšanai atklāta starptautiska konkursa rezultātā ieguva Ziemeļu investīciju banka un “DEPFA Bank”.

O.Spurdziņš norādīja: “Galvojumi aizdevumiem slimnīcu infrastruktūras projektiem ir valsts ieguldījums veselības aprūpes sakārtošanā, lai uzlabotu iedzīvotājiem sniegtos pakalpojumus, lai pacientiem un medicīniskajam personālam būtu patīkamas telpas un jauna un moderna aparatūra. Ļoti ceru, ka ieguldītie līdzekļi tiks izmantoti efektīvi un dos maksimālu atdevi, ko nākotnē sajutīs katrs slimnīcas darbinieks un pacients.”

Paula Stradiņa klīniskajai universitātes slimnīcā paredzēts veikt slimnīcas infrastruktūras attīstības projekta pirmā etapa pirmo kārtu: izstrādāt dokumentāciju; veikt devītā korpusa rekonstrukciju un lineārā paātrinātāja telpu sagatavošanu; izstrādāt pirmās kārtas būvniecības tehnisko projektu; pārvietot nojaucamajās ēkās esošās nodaļas un nojaukt ēkas; sākt jaunās ēkas būvniecību; iegādāt un uzstādīt lineāro paātrinātāju, iegādāties jaunajā ēkā nepieciešamās iekārtas, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas un iekārtas, mēbeles.

Projekta kopējās izmaksas ir 297 399 669 lati, no kuriem 46 400 000 latus paredzēts segt no valsts galvotā kredīta līdzekļiem, 15 000 000 latus plānots piesaistīt no ES struktūrfondiem, 5 000 000 latu apmērā tiek plānots valsts līdzfinansējums, no pašu līdzekļiem slimnīca plāno finansēt 11 844 669 latus, bet lielāko projekta finansējuma daļu – 219 155 000 latus – tiek plānots segt no valsts investīcijām.

Rīgas Psiholoģijas un narkoloģijas centrā paredzēta infrastruktūras sakārtošana: jaunas stacionāra ēkas būvniecība, esošās ēkas rekonstrukcija un aprīkojuma iegāde stacionāram Tvaika ielā; ambulatorā centra Ļermontova ielā izveide, telpu rekonstrukcija, jaunu telpu celtniecība un iekārtu iegāde.

Projekta kopējās izmaksas ir 44 038 470 latu, no kuriem 18 514 000 latu paredzēts segt no valsts galvotā aizņēmuma līdzekļiem, 19 143 353 latus – piesaistīt no ES struktūrfondiem, bet 6 381 118 latu apmērā tiek plānots valsts līdzfinansējums.

Rīgas Austrumu slimnīcas infrastruktūras sakārtošanas un optimizācijas projekta ietvaros paredzēts veikt jauna slimnīcas korpusa projektēšanas un būvniecības darbus; veikt esošo slimnīcas klīniku ēku renovāciju; atjaunot medicīnas tehnoloģijas; izstrādāt un ieviest Slimnīcas informācijas sistēmā medikamentu, pacientu ēdināšanas un medicīnas preču datorizētas noliktavas uzskaites moduļus.

Projekta kopējās izmaksas ir 59 541 500 lati, no kuriem 39 056 000 latu paredzēts segt no valsts galvota aizņēmuma līdzekļiem, 17 000 000 latu plānots piesaistīt no ES struktūrfondiem un 3 485 000 latu apmērā plānots ieguldīt slimnīcas pašu līdzekļus.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!