• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2007., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166612

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra prioritātēm

Vēl šajā numurā

21.11.2007., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

KV47VAKS.JPG (57255 bytes)• Tekošā konta deficīts sasniedzis 23% pret IKP – tas pirms četriem gadiem izteiktajās prognozēs šķita ļaunākais murgs un šodien arī nav citādi vērtējams. Rakstā “Par ekonomikas līdzsvarošanu domājot” publicēti Ekonomikas ministrijas darba grupas makroekonomiskās situācijas stabilizācijas priekšlikumu izstrādei izteiktie secinājumi.

 

• Tikai līdz novembra beigām var pieteikties pastāvīgā lietošanā piešķirtās lauku zemes izpirkšanai par kadastrālo vērtību, maksājot privatizācijas sertifikātos. Vairāk – materiālā “Par lauku zemes izpirkšanu”.

 

• Raksts “ES nauda: atdeve neskaidra, apguve kavējas” iepazīstina ar sasniegto un nākotnes prognozēm šajā jomā. Piemēram, SEB Unibankas galvenais ekonomists Andris Vilks atzīst: “Mēs neesam nekādi sekmīgie Eiropas naudas apguvēji: ne kvantitatīvi, ne kvalitatīvi. [..] Ar ES naudu Latvija gribēja kopēt Īrijas modeli, kuru raksturo ieguldījumi cilvēkresursos, ne Grieķijas vai Portugāles modeli, kas izvēlējās ES atbalstu ieguldīt infrastruktūrā (ceļos), kultūrvēstures pieminekļos. Bet iznāca juceklis – ne šis, ne tas.”

 

• Ko nozīmē atzītā komersanta statuss? Kādas priekšrocības tas dod, šķērsojot muitas kontroli? Lasiet rakstā “Atzītais komersants”.

 

• Pirmssvētku laiks ir auglīgs dažādu loteriju rīkošanai. Kā tās pareizi organizēt? Vai taisnība, ka, tās nodēvējot par spēli, nav jāmaksā valsts nodeva? Cik bieži loterijas var rīkot? Uz šiem un citiem aktuāliem jautājumiem atbildes rodamas publikācijā “Pirms rīkot Ziemassvētku loteriju”.

 

• “Krāsainā akmenī visa dzīve virsū, viss pateikts,” saka akmens apstrādes meistars Aivars Kerliņš Cēsu rajonā. Biznesa kāpņu rubrikā lasiet par mazā uzņēmuma pastāvēšanas māku un pievērsiet uzmanību tā īpašnieka atziņām, piemēram: “Savējiem esmu iemācījis, ka dārgi autiņi un tamlīdzīgi tēriņi ir zūdošas vērtības, bet, ja cilvēkiem vari dod darba vietas, ja vari ar viņiem saprasties, tā ir liela lieta.”

 

• Publicēts nobeigums rakstu sērijai “Ko var atklāt PVN audits uzņēmumā”.

 

• Katru gadu sniegs un apledojušās ietves pārsteidz nesagatavotus. Kam jātīra sniegs no māju jumtiem? Vai sētniekam ir pienākums sakopt ietvi arī pretī uzņēmuma telpām? Raksts “Kam jākopj ietves un jumti” vieš skaidrību, kas uzņēmējiem jāzina, lai klientiem ceļš uz uzņēmumu būtu drošs un kārtīgs.

 

• Biznesa augstskolas “Turība” Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne Solvita Vītola vērtē uzņēmējdarbības izglītības kvalitāti Latvijā, ir izstrādāti ierosinājumi vienkāršotu darba atļauju izsniegšanai viesstrādniekiem, Latvija Eiropā apspriež nodokļu aktualitātes, “Jurista Vārdam” iznācis 500.numurs. Šie un citi jaunumi biznesa vides pārzināšanai – jaunākajā “Komersanta Vēstnesī”.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!