• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas jūras valstu rīcības plānu piesārņojuma samazināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2007., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166615

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Turpinot saņemt apsveikumus Latvijas proklamēšanas 89.gadadienā

Vēl šajā numurā

21.11.2007., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas jūras valstu rīcības plānu piesārņojuma samazināšanai

 

Baltijas jūras valstu vides ministri un citas augsta līmeņa amatpersonas, kā arī Eiropas Kopienas pārstāvji 2007.gada 15.novembrī Polijas pilsētā Krakovā apstiprināja stratēģisku rīcības plānu, lai būtiski samazinātu Baltijas jūras piesārņojumu un līdz 2021.gadam atjaunotu tās labu ekoloģisko stāvokli.

Visaptverošā Baltijas jūras rīcības plāna mērķis ir atrisināt galvenās Baltijas jūras vides problēmas. Plāns ir pilotmodelis sadarbībai ar trešajām valstīm Eiropas Savienības jūras vides politikas īstenošanā.

Plāns ietver četras Baltijas jūras videi prioritāras jomas: pārmērīgas biogēno vielu ieplūdes jūrā radītās eitrofikācijas samazināšanu; jūrlietas, t.sk. kuģošanas drošību, gatavību un reaģētspēju uz naftas avārijām u.c. ārkārtas situācijām jūrā; jūras un piekrastes dabas un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu, tai skaitā zivju resursu saglabāšanu un jūras izmantošanas telpisko plānošanu; kā arī bīstamo vielu radītā piesārņojuma samazināšanu.

Katrā no šīm prioritārajām jomām ir noteikti konkrēti mērķi un izstrādāts valstu, reģionālajā, Eiropas Savienības, kā arī globālā līmenī veicamo pasākumu kopums.

Galvenais ieguvums, īstenojot plānu, būs augsto Baltijas jūras reģiona attīstības tempu saglabāšana ilgākā laikā, jo tiks samazināta ekonomiskās darbības kaitīgā ietekme uz jūras vidi. Plāna neīstenošanas gadījumā turpmākas jūras vides stāvokļa pasliktināšanās dēļ Baltijas jūras valstis būs spiestas ieviest papildu ierobežojumus tautsaimniecībā.

Plāna izstrādāšanā kopā ar Helsinku komisijas dalībvalstu vides speciālistiem piedalījās plašs ieinteresēto pušu loks: zinātnes, tautsaimniecības, nevalstisko organizāciju, kā arī reģionālo organizāciju pārstāvji.

 

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!