• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izglītības un zinātnes ministres tikšanos ar izglītības pārvalžu vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2007., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166716

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2007.gada 20.novembra sēdē

Vēl šajā numurā

22.11.2007., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izglītības un zinātnes ministres tikšanos ar izglītības pārvalžu vadītājiem

 

21.novembrī izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža tikšanās laikā ar izglītības pārvalžu vadītājiem akcentēja drošības jautājumus skolās, informēja par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) plānotajiem pasākumiem un aicināja popularizēt labās prakses piemērus.  

“Drošības jautājumus izglītības procesā un izglītības iestādēs nekad nav lieki aktualizēt un pārrunāt, jo tie skar mūsu bērnu – mūsu nākotnes – drošību, īpaši jau pēc nesenajiem notikumiem Somijā,” sarunā uzsvēra ministre. Viņa piebilda, ka būtiski, lai ne tikai IZM, pašvaldības un skolas pievērstu uzmanību bērnu drošībai, bet svarīgi, lai sabiedrība, īpaši vecāki un ģimenes, rūpētos par bērnu drošību.

Ministre pastāstīja, ka, aktualizējot drošības jautājumu, novembra beigās IZM iecerēts pasākums, kura laikā biedrība “Esi brīvs!” un reperis Gustavo pasniegs IZM īpašu CD, kurā jaunieši viņiem tuvā veidā tiek aicināti būt brīviem no dažādām atkarībām, kas nozīmē arī – būt drošiem. Šos CD paredzēts nodot izglītības iestādēm.

Savukārt decembra sākumā IZM plānota plašāka drošības jautājumiem veltīta diskusija, kurā paredzēta gan skolēnu, vecāku un pedagogu dalība, gan atbildīgo institūciju, mediju, sociālo partneru u.c. ekspertu dalība.

Noslēgumā B.Rivža uzsvēra, ka IZM un tās iestādes savas kompetences un atbildības ietvaros vienmēr ir pievērsušas īpašu uzmanību drošības jautājumiem. Piemēram, lai mudinātu skolēnus domāt par dažādiem ar drošību saistītiem pasākumiem, katru gadu, arī šogad – aprīļa un septembra beigās, Izglītības un satura eksaminācijas centrs skolēniem rīko drošības nedēļu. Šis pasākums gadu no gada guvis plašu skolēnu atsaucību.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!