• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Francijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2007., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES un ASEAN 30 gadu sadarbības piemiņas samitu

Vēl šajā numurā

23.11.2007., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Francijā

 

20.novembrī darba vizītes Francijā ietvaros ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Francijas valsts ministru Eiropas lietās Žanu Pjēru Žuijē un Francijas prezidenta diplomātisko padomnieku Žanu Davidu Levitu.

Latvijas un Francijas amatpersonas pārrunāja abu valstu politiskā dialoga aktualitātes un atzinīgi novērtēja pēdējos divos gados īstenotos veiksmīgos kultūras projektus – “Pārsteidzošo Latviju” 2005.gadā Parīzē un “Francijas pavasari” 2007.gadā Rīgā.

Latvijas puse norādīja, ka saredz vīzu pārstāvības jautājumu kā būtisku veidu Eiropas Savienības dalībvalstu konsulārās sadarbības stiprināšanai un izteica pateicību Francijai par piekrišanu pārstāvēt Latviju, izsniedzot Šengenas vīzas Erevānā (Armēnija), sākot ar 2008.gada 1.janvāri.

Tikšanos laikā tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar gatavošanos decembra Eiropadomei, tostarp Eiropas Savienības Reformu līguma parakstīšana un tā ratifikācijas process nacionālajos parlamentos. Tāpat notika domu apmaiņa par Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī iniciatīvu izveidot “viedo” grupu un tās ieguldījumu Eiropas turpmākajā attīstībā. Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš pauda viedokli, ka ir būtiski nodrošināt sabalansētu reģionu pārstāvniecību šajā grupā.

Latvijas puse pauda ieinteresētību konstruktīvi sadarboties, gatavojoties Francijas prezidentūrai Eiropas Savienībā 2008.gada otrajā pusgadā un tās ietvaros, īpašu uzmanību pievēršot Francijas un Latvijas kopīgajām interesēm, piemēram, enerģētikas politikā.

Abu valstu amatpersonas sarunu laikā pievērsās arī starptautiskajām aktualitātēm, īpaši pēdējiem notikumiem Gruzijā un Kosovas situācijai. Francijas puse atzinīgi novērtēja Latvijas un Krievijas robežlīguma ratifikācijas procesa gaitu.

Vizītes noslēgumā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Latvijas Republikas goda konsuliem Francijā, Tunisijā un jauniecelto goda konsulu Monako Žanu Klodu Eidi, kurš drīzumā sāks jauno pienākumu pildīšanu un Latvijas interešu pārstāvniecību Monako.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!