• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2007., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166927

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemkopības ministra piedalīšanos konferencē Romā

Vēl šajā numurā

27.11.2007., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju

 

23.novembrī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Lietuvas Republikas parlamenta (Seima) priekšsēdētāju Viktoru Muntianu.

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze atzina, ka abu valstu attiecības ir labas ar ilgu sadarbības vēsturi un šīsdienas tikšanās ir to likumsakarīgs turpinājums. Arī Lietuvas parlamenta priekšsēdētājs V.Muntians atzinīgi novērtēja abu valstu sekmīgo un daudzpusīgo sadarbību, īpaši akcentējot parlamentāro kontaktu nozīmi, ko apliecina Rīgā notiekošā Baltijas Asamblejas 26.sesija. G.Daudze informēja, ka savās pirmajās ārvalstu vizītēs plāno apmeklēt Baltijas valstis.

Lietuvas parlamenta priekšsēdētājs uzsvēra kopīga viedokļa nozīmi triju Baltijas valstu stratēģiski svarīgos jautājumos, tostarp enerģētikas un transporta jomā. Pārrunājot sadarbību jaunās atomelektrostacijas būvniecībā, G.Daudze uzsvēra, ka jānodrošina informācijas pieejamība un plaša viedokļu apmaiņa starp projektā iesaistītajām pusēm.

Tikšanās laikā tika pārrunātas arī abu valstu iekšpolitiskās aktualitātes, tostarp jautājums par Latvijas un Lietuvas jūras robežlīguma ratifikāciju un situāciju uz Latvijas un Krievijas robežas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!