• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra tikšanos ar Azerbaidžānas ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2007., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167007

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas goda konsulātu Halmstādē, Zviedrijā

Vēl šajā numurā

28.11.2007., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra tikšanos ar Azerbaidžānas ārlietu ministru

 

23.novembrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Azerbaidžānas ārlietu ministru Elmaru Mamadjarovu.

Tikšanās laikā ministri pārrunāja Latvijas un Azerbaidžānas sadarbību Eiropas Savienības (ES) kaimiņu politikas ietvaros, abu valstu divpusējās attiecības, kā arī aktuālos starptautiskos jautājumus.

Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka Latvija ir starp tām ES dalībvalstīm, kas iestājas par aktīvu ES kaimiņu politiku un abpusēju dialogu. M.Riekstiņš norādīja, ka ES savā attīstībā ir piedzīvojusi lielas pārmaiņas, tādēļ nav izslēdzams, ka ES kaimiņu attiecības nākotnē varētu sasniegt vēl ciešāku ES un tās kaimiņu sadarbību.

Azerbaidžānas ārlietu ministrs ES un Azerbaidžānas attiecību attīstībā īpaši uzsvēra divus būtiskus principus – intensīvas divpusējās attiecības ar Eiropas Savienības dalībvalstīm, tai skaitā Latviju, un ES un Azerbaidžānas partnerību enerģētiskajā jomā. E.Mamadjarovs norādīja, ka efektīvākai reformu īstenošanai ES kaimiņu politikas valstīs ir nepieciešama ciešāka sadarbība gan starp pašām kaimiņu politikas valstīm, gan ar atsevišķām ES valstīm. Azerbaidžānas ārlietu ministrs atzīmēja GUAM (Gruzija, Ukraina, Azerbaidžāna, Moldova) sadarbību un aicināja Latviju un pārējās ES dalībvalstis, kas iestājas par aktīvu ES kaimiņu politiku, ciešāk atbalstīt šo formātu.

Azerbaidžānas ārlietu ministrs Latvijā uzturējās triju dienu darba vizītē un 23.novembrī piedalījās konferencē “Baltijas valstis un ES kaimiņu politika”.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!