• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu tikšanos ar Jaunzēlandes vēstnieku un Lauksaimniecības tirdzniecības padomnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2007., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167008

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis"

Vēl šajā numurā

28.11.2007., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Jaunzēlandes vēstnieku un Lauksaimniecības tirdzniecības padomnieku

 

27.novembrī Saeimas Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Anna Seile un komisijas deputāti tikās ar Jaunzēlandes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Filipu Volisu Grifitu un Jaunzēlandes Lauksaimniecības tirdzniecības padomnieku Elisteru Polsonu.

A.Seile sveica F.V.Grifitu un E.Polsonu Saeimā un īsumā raksturoja komisijas darba galvenos virzienus, kā arī pastāstīja par paveikto Latvijā lauksaimniecības jomā pēc neatkarības atjaunošanas.

Jaunzēlandes vēstnieks izteica gandarījumu, ka Jaunzēlandes Lauksaimniecības tirdzniecības padomnieks savas vizītes laikā Eiropā apmeklē arī Latviju, kas palīdzēs izprast Jaunzēlandes lauksaimniecības reformu, kā arī atklās Latvijas uzņēmējiem iespējas sekmīgi iekļauties pasaules un Eiropas Savienības (ES) tirgū. E.Polsona vizītes galvenais mērķis ir attīstīt Jaunzēlandes tirgus produkcijas brīvu ieplūdi ES tirgū, kā arī turpināt politisko un ekonomisko dialogu ar Latviju kā ES dalībvalsti. Vēstnieks atzina, ka bijušā Saeimas priekšsēdētāja Induļa Emša vizīte Jaunzēlandē šā gada augustā veicinājusi abu valstu sadarbību.

Tiekoties tika pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu sadarbības paplašināšanas iespējas, situāciju un atšķirības lauksaimniecībā, kā arī preču un pakalpojumu piedāvājumu, konkurējot pasaules un ES tirgū. Puses apmainījās viedokļiem arī par lauksaimniecības attīstības perspektīvām. E.Polsons pastāstīja par Jaunzēlandes pieredzi, īstenojot valsts subsīdiju projektus lauksaimniecībā un atzina to neveiksmi, savukārt A.Seile norādīja uz dažādu lauksaimniecības nozaru pārstrukturēšanas nepieciešamību Latvijas laukos, lielāku uzmanību pievēršot mežu un zaļās zonas saglabāšanai, kā arī tūrisma attīstības iespējām.

F.V.Grifits arī pastāstīja, ka Jaunzēlande Eiropas valstu studentiem piedāvā viena gada darba, studiju un ceļojumu mācību programmu, un izteica cerību, ka arī Latvijas studenti varētu būt ieinteresēti šādas programmas apguvē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!