• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu pieredzes apmaiņas vizīti Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2007., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167013

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemkopības ministra tikšanos ar EP Lauksaimniecības un lauku attīstības komisijas vadītāju

Vēl šajā numurā

28.11.2007., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu pieredzes apmaiņas vizīti Briselē

 

26.novembrī Saeimas deputāti viesojās Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā ES un iepazinās ar diplomātu darbu Latvijas interešu pārstāvēšanā Briselē.

Tikšanās laikā Latvijas pastāvīgais pārstāvis Eiropas Savienībā, ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Normunds Popens informēja Saeimas delegāciju par Latvijai būtiskajiem jautājumiem un paveikto 2007.gada otrajā pusgadā. Vēstnieks izcēla ES Portugāles prezidentūras laikā panākto politisko vienošanos par jauno ES reformu līgumu, kuru paredzēts parakstīt šā gada 13.decembrī Lisabonā. N.Popens atzinīgi novērtēja Portugāles prezidentūras ieguldījumu un Latvijas atbildīgo institūciju paveikto sagatavošanas darbu Šengenas telpas paplašināšanā, kuras ietvaros tiks atcelta iekšējā robežkontrole attiecībā uz ES deviņām jaunajām dalībvalstīm, tai skaitā – Latviju.

Sarunā ar Saeimas deputātiem vēstnieks N.Popens uzsvēra nepieciešamību nodrošināt informācijas apmaiņu un parlamenta deputātu aktīvu iesaisti Latvijas nostāju izstrādāšanas gaitā mūsu valstij būtiskos Eiropas Savienības dienas kārtības jautājumos. Kā zināms, jaunais ES reformu līgums paredz nacionālo parlamentu pilnīgāku iesaisti ES darbībā un paplašina to iespējas paust viedokli par ES tiesību aktu projektiem.

Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā ES viesojās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas, Juridiskās komisijas, kā arī Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti un darbinieki. Saeimas delegācija uzturas pieredzes apmaiņas vizītē Briselē no 26. līdz 28.novembrim.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!