• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedrības integrācijas politikas īstenošanu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2007., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167015

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu pieredzes apmaiņas vizīti Briselē

Vēl šajā numurā

28.11.2007., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedrības integrācijas politikas īstenošanu Latvijā

 

19.novembrī Strasbūrā Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa birojs ir pieņēmis lēmumu tuvākajā laikā nosūtīt savu misiju, lai iepazītos ar situāciju Latvijā.

Pašvaldību kongresa biroja preses paziņojumā teikts, ka savu lēmumu par braucienu uz Latviju Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa birojs pieņēmis, balstoties uz it kā pastāvošu Eiropas Savienības ziņojumu, kurā mēģināts apgalvot, ka Latvijā ir vissliktākā integrācijas politika starp visām bloka valstīm.

Latvija, līdzīgi kā citas Eiropas Savienības dalībvalstis, ir demokrātiska un atvērta valsts ar augstiem standartiem vispārējo cilvēktiesību ievērošanā. Ārlietu ministrijai nav zināmi fakti, kas dotu pamatu apgalvojumiem, ka Latvijā tiktu īstenota slikta integrācijas politika. Tieši otrādi – uzskatām, ka Latvijā tiek īstenota viena no vissekmīgākajām sabiedrības integrācijas politikām Eiropas Savienībā un tieši šā iemesla dēļ Latvijai ir izdevies izvairīties no vairākām ar sabiedrības integrāciju un ar imigrāciju saistītām problēmām, kuras vērojamas citās Eiropas valstīs.

Ārlietu ministrija uzskata, ka ir svarīgi, lai Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa pārstāvji beidzot atbrauc uz Latviju un iepazīstas ar reālo situāciju. Pašvaldību kongresa biroja preses paziņojumā minētais Eiropas Savienības ziņojums patiesībā ir neatkarīgo ekspertu grupas pētījums un pašvaldību kongresa pārstāvjiem savas vizītes laikā Rīgā būs iespējams pārliecināties par to, ka daudzi no pētījumā minētajiem apgalvojumiem atrodas visai tālu no šodienas Latvijas realitātes.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!