• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Francijas Republikas aizsardzības ministra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.1999., Nr. 353/354 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16702

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu lauksaimnieku iespējām Eiropas tirgū

Vēl šajā numurā

27.10.1999., Nr. 353/354

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Francijas Republikas aizsardzības ministra vizīti

Vakar, 26.oktobrī, divu dienu darba vizītē Latvijā ieradās Francijas aizsardzības valsts ministrs Žans Pjērs Masarē. 26.oktobra vakarā viņš Aizsardzības ministrijā tikās ar aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski, NBS komandieri ZS pulkvedi Raimondu Graubi, ministrijas un NBS pārstāvjiem. Sarunas laikā tika apspriestas vairākas tēmas: Latvijas integrācija NATO, Eiropas drošības un aizsardzības jautājumi un Latvijas un Francijas divpusējā sadarbība.

Viens no būtiskākajiem jautājumiem, kas interesēja Francijas pārstāvjus, ir Latvijas integrācija NATO, Latvijas 2000.gada rīcības plāns dalībai NATO un turpmākās Latvijas un Francijas sadarbības iespējas, atbalstot Latvijas integrāciju NATO.

Tika pārrunāta arī jaunā Eiropas drošības un aizsardzības politika. Francija ir viena no valstīm, kas īpaši aizstāv viedokli, ka Eiropas drošības un aizsardzības politika jābūvē uz Eiropas multinacionālajiem un nacionālajiem, militārajiem formējumiem, iespējami neatkarīgi no NATO, tādējādi ierobežojot ASV vienpusējo rīcību.

Pārrunāta arī tālākā Latvijas un Francijas divpusējā sadarbība militārajā jomā, kura uzsākta jau 1994.gadā un kuras galvenie virzieni ir militāri politiskās konsultācijas, jūras spēku un gaisa spēku sadarbība, kā arī personāla apmācība.

Turpmākajā Latvijas un Francijas sadarbībā varētu tikt izmantota arī Francijas puses ieinteresētība "Baltnet" programmas attīstībā.

Šodien, 27.oktobrī, Ž.P.Masarē tiksies ar Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Māri Riekstiņu un Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību un preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!