• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra tikšanos ar Portugāles diplomātu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.1999., Nr. 353/354 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16703

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Francijas Republikas aizsardzības ministra vizīti

Vēl šajā numurā

27.10.1999., Nr. 353/354

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra tikšanos ar Portugāles diplomātu

Vakar Rīgā darba vizītē ieradās Portugāles Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Francisko Seišašs da Košta

Vakar, 26.oktobrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Portugāles Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Eiropas lietās Francisko Seišašu da Koštu.

Galvenā uzmanība sarunas gaitā tika veltīta Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās jautājumiem, īpaši ņemot vērā faktu, ka 2000.gada pirmajā pusē Portugāle būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts.

Ārlietu ministrs norādīja, ka Latvija ir izpildījusi visus nosacījumus tūlītējai iestāšanās sarunu uzsākšanai un sagaida, ka Helsinku sanāksmē tiks apstiprinātas Eiropas Komisijas izteiktās rekomendācijas un katrai kandidātvalstij nodrošināta iespēja iestāšanās sarunās virzīties individuālā ātrumā atbilstoši tās objektīvajai gatavībai. "No Portugāles kā nākamās Eiropas Savienības prezidējošās valsts iestāšanās sarunu procesā būs atkarīgs ļoti daudz," atzīmēja I.Bērziņš.

Portugāles Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Eiropas lietās izteica atzinību par labo progresa ziņojumu attiecībā uz Latviju un Eiropas Komisijas pozitīvajiem secinājumiem.

Portugāle atbalsta sarunu sākšanu ar visām ES kandidātvalstīm un uzskata, ka tām sarunu procesā jāļauj virzīties uz priekšu tādā ātrumā, kas atbilst katras valsts individuālajai gatavībai. Portugāles pārstāvis arī informēja par Portugāles prezidentūras galvenajiem uzdevumiem, kā vienu no prioritātēm izvirzot ES paplašināšanās jautājumu. Kā iespējamo sarunu sākuma laiku par iestāšanos ES F.S.da Košta prognozēja nākamā gada janvāri vai februāri. Portugāle ir gatava dalīties ar Latviju pieredzē par sarunu vešanas procesu, kā arī darbību ES institūcijās.

I.Bērziņš izteica Latvijas vēlmi, lai sarunu procesā tiktu atvērts pēc iespējas lielāks sadaļu skaits, un apstiprināja gatavību aktīvi iesaistīties šajā procesā. Ministrs ar prieku pieņēma Portugāles turpmākas pieredzes apmaiņas piedāvājumu.

Sarunā skarti arī Latvijas un Portugāles divpusējo attiecību intensificēšanas jautājumi.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!