• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemkopības ministra tikšanos ar EP Lauksaimniecības un lauku attīstības komisijas vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2007., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167034

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmes valdes lēmuma Nr.3 izraksts

Par apbalvošanu ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi

Vēl šajā numurā

28.11.2007., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemkopības ministra tikšanos ar EP Lauksaimniecības un lauku attīstības komisijas vadītāju

26.novembrī Briselē zemkopības ministrs Mārtiņš Roze tikās ar Eiropas Parlamenta Lauksaimniecības un lauku attīstības komisijas vadītāju Nilu Parišu, lai apspriestu kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) “veselības pārbaudes” plānu. M.Roze iepazīstināja N.Parišu ar Latvijas viedokli par nākotnes lauksaimniecības procesu attīstības iespējām. Šī Latvijas pozīcija par Eiropas Savienības KLP vidējā termiņa pārskatu tiks oficiāli iesniegta arī Eiropas Parlamenta Lauksaimniecības un lauku attīstības komisijai.

Sarunas laikā tika izvērtēts Eiropas Komisijas priekšlikums par iespēju pagarināt vienotā platību maksājuma shēmu līdz 2013.gadam. M.Roze argumentēti skaidroja, kālab Latvijas lauksaimniekiem tas ir nepieciešams.

Tāpat arī M.Roze pauda, ka ir jāatceļ vienotā platību maksājuma shēmas nosacījums par labu lauksaimniecības stāvoklim uz 2003.gada 30.jūniju: ja Komisija plāno atcelt atmatas, lai tiktu izpildīts tirgus pieprasījums pēc graudiem un bioproduktiem, tad kālab lai šādu iespēju neradītu arī jauno dalībvalstu lauksaimniekiem, tādējādi atceļot šādu ierobežojumu.

Zemkopības ministrs atzīmēja, ka vēl joprojām ir jāpārskata modulācijas principi, jo tam vajadzētu kalpot kā instrumentam, kas samazinātu atšķirības starp lauku reģioniem Kopienā.

M.Roze un N.Parišs pozitīvi atzīmēja Eiropas Komisijas priekšlikumu par atbalsta maksājuma atdalīšanu no ražošanas, bet “tikai ar nosacījumu, ka visām dalībvalstīm būs vienādi jauni atbalsta piešķiršanas kritēriji, kas nav balstīti uz vēsturiskajiem rādītājiem”, uzsvēra M.Roze. “Ir jārada iespēja visām dalībvalstīm – gan tām, kas piemēro vienoto maksājumu, gan tām, kas piemēro vienoto platību maksājumu, ir jābūt līdzvērtīgām tiesībām veikt ar ražošanu saistītos maksājumus, tādējādi novēršot nevienlīdzīgu attieksmi dalībvalstu starpā un veicinot godīgu konkurenci Kopienā. Pirmais un galvenais uzdevums ir panākt atšķirību samazināšanos starp dalībvalstīm un konkrētiem reģioniem,” sacīja zemkopības ministrs.

Pēc sarunas abas amatpersonas vienojās, ka, iespējams, nākamā gada maijā Eiropas Parlamenta Lauksaimniecības un lauku attīstības komisijas vadītājs darba vizītē apmeklēs Latviju, lai iepazītos ar situāciju lauksaimniecības nozarē un informētu par turpmākajiem procesiem KLP reformas īstenošanā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!