• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas Revīzijas palātas priekšsēdētāja vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2007., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167104

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Valsts kontroles un Krievijas Revīzijas palātas kopīgi veikto revīziju

Vēl šajā numurā

29.11.2007., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas Revīzijas palātas priekšsēdētāja vizīti Latvijā

 

Vakar, 28.novembrī, Latvijā uzturējās Krievijas Federācijas Revīzijas palātas priekšsēdētājs Sergejs Stepašins. Vizītes laikā viņš tikās ar Latvijas Republikas valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu un preses konferencē informēja par kopīgi veiktās revīzijas rezultātiem Latvijas un Krievijas robežkontroles institūciju darbībā, koordinējot preču un citu priekšmetu pārvietošanu

Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers 28.novembrī tikās ar Krievijas Federācijas Revīzijas palātas priekšsēdētāju Sergeju Stepašinu un Latvijas valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu, kā arī Krievijas Federācijas vēstnieku Latvijā Viktoru Kaļužniju.

Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas Republikas Valsts kontroles un Krievijas Federācijas Revīzijas palātas pozitīvā sadarbība gan divpusēji, gan starptautisko organizāciju ietvaros. Pārrunātas arī abu kontroles institūciju darba aktualitātes, problēmjautājumi, kā arī turpmākās sadarbības plāni. Īpaša uzmanība sarunas gaitā pievērsta jautājumiem, kas saistīti ar kontroli uz Latvijas–Krievijas robežas.

Sarunas gaitā Valsts prezidents uzsvēra, ka praktiskā un veiksmīgā sadarbība starp šīm divām abu valstu konstitūcijās noteiktajām institūcijām var kalpot kā labs paraugs arī citās sadarbības jomās.

28.novembrī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Krievijas Federācijas Revīzijas palātas priekšsēdētāju Sergeju Stepašinu.

Sarunā piedalījās arī Latvijas Republikas valsts kontroliere Inguna Sudraba un Krievijas Federācijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Viktors Kaļužnijs.

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze un Krievijas Revīzijas palātas priekšsēdētājs S.Stepašins bija vienisprātis, ka Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības attīstās veiksmīgi un konstruktīvi. G.Daudze atgādināja, ka Latvija piešķir lielu nozīmi divpusējām attiecībām ar Krieviju, īpaši akcentējot parlamentāro kontaktu svarīgo lomu.

Savukārt Revīzijas palātas priekšsēdētājs S.Stepašins informēja, ka uzturas mūsu valstī Valsts kontroles un Krievijas Revīzijas palātas kopīgi veiktās revīzijas Latvijas–Krievijas robežšķērsošanas un muitas punktu darbības efektivitātes ietvaros. Viņš arī pastāstīja par Latvijas Valsts kontroles un Krievijas Revīzijas palātas ciešo sadarbību tādu kopīgu jautājumu risināšanā kā pieredzes apmaiņa un kopēju projektu un revīzijas organizēšana.

Tikšanās laikā puses pārrunāja arī citus aktuālos jautājumus abu valstu attiecībās, tostarp Latvijas un Krievijas robežlīguma ratifikāciju un tirdzniecisko un ekonomisko sadarbību. Abas puses bija vienisprātis, ka turpmāk veiksmīgi tiks risināti arī praktiskas sadarbības jautājumi.

Revīzijas palātas priekšsēdētājs S.Stepašins pastāstīja arī par iekšpolitisko situāciju savā valstī, tostarp decembrī paredzētajām Krievijas Valsts domes vēlēšanām.

28.novembrī Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš un komisijas deputāti tikās ar Krievijas Federācijas Revīzijas palātas priekšsēdētāju Sergeju Stepašinu, viņa vadīto delegāciju un Latvijas Republikas valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu.

Pārrunājot Latvijas Valsts kontroles un Krievijas Revīzijas palātas kopīgās revīzijas par valsts institūciju darbību, nodrošinot preču un citu priekšmetu pārvietošanu Latvijas un Krievijas robežkontroles punktos, rezultātus, tika atzīts, ka robežkontrolē iesaistīto institūciju darbība Latvijā un Krievijā netiek organizēta tā, lai veicinātu abu valstu ekonomisko interešu ievērošanu, mazinātu kravas automašīnu rindas pirms robežas šķērsošanas un nodrošinātu atbilstošus apstākļus kravu pārvadātājiem.

Valsts kontroliere norādīja, ka pirms lēmumu pieņemšanas par līdzekļu ieguldīšanu robežšķērsošanas sakārtošanā vispirms bija nepieciešams pētījums un analīze, kā arī izvērtējums par to pamatotību. Kā neatbilstošu Valsts kontrole atzinusi robežkontroles tehnisko nodrošinājumu un nepietiekamo robežsardzes personālsastāva rotāciju, kā arī nepilnības informācijas sistēmu nodrošinājumā. Revīzijas palātas priekšsēdētājs norādīja uz saskaņotas informācijas apmaiņas trūkumu par robežšķērsošanā izvirzītajām prasībām un kravu apjomiem starp Latvijas un Krievijas atbildīgajām institūcijām. Tādējādi nav iespējams kravu pārvadātājus nodrošināt ar pietiekamu informāciju, tādā veidā veicinot efektīvāku robežšķērsošanu.

S.Stepašins informēja par izveidoto Krievijas Federācijas Valsts robežas aprīkojuma federālo aģentūru, kuras uzdevums būs veikt robežkontroles punktu izveides, darbības un attīstības funkcijas, un Revīzijas palātas ieceri iepazīties ar situāciju uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas.

Tikšanās noslēgumā, atskatoties uz padarīto, I.Sudraba un S.Stepašins norādīja, ka kopīgais darbs turpināsies, uzraugot, kā atbildīgās valsts institūcijas ievieš kontrolētāju ieteikumus un rekomendācijas.

Valsts prezidenta preses dienests,

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!