• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas 2007.gada 3.decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.2007., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2007.gada 29.novembra sanāksmē

Vēl šajā numurā

04.12.2007., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas 2007.gada 3.decembra sēdē

 

SM: Par prasībām bīstamo kravu gaisa pārvadājumiem

Lai nodrošinātu bīstamo izstrādājumu un bīstamo kravu pārvadāšanas ar gaisa transportu prasību vienveidīgu izpildi visā Latvijā, ir izstrādāts jauns Ministru kabineta noteikumu projekts.

Satiksmes ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts “Bīstamo izstrādājumu un bīstamo kravu gaisa pārvadājumu veikšanas kārtība” 3.decembrī tika izskatīts Ministru kabineta komitejas sēdē.

Projekts nosaka prasības bīstamo izstrādājumu un bīstamo kravu pārvadāšanai ar gaisa transportu. Noteikumos paredzēta kārtība, kādā tiek piešķirta atļauja bīstamo kravu pārvadājumiem, norādīts veids, kā tiek īstenota valsts uzraudzība pār to, kā gaisakuģu ekspluatanti un to pilnvarotie pārstāvji savā darbībā ievēro uz tiem attiecināmās Eiropas Savienības regulu, Konvencijas par starptautisko civilo aviāciju 18.pielikuma un tehnisko instrukciju prasības, uzskaitīti piemērojamie nosacījumi un ierobežojumi bīstamo izstrādājumu un kravu pārvadājumiem, noteikti gaisakuģa ekspluatantu pienākumi, darbinieku apmācības prasības, pasažieru informēšanas prasības, kā arī atrunāta bīstamo izstrādājumu nedeklarētas pārvadāšanas gadījumu izmeklēšana.

Noteikumu projekta tapšanā ievērotas vairāku Eiropas Savienības regulu, kā arī 1944.gada 7.decembra Konvencijas par starptautisko civilo aviāciju prasības.

Ministru kabineta noteikumu projekts izstrādāts, pamatojoties uz likuma “Par aviāciju” prasībām.

Noteikumu projekta izpildi nodrošinās valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra”. Lai projekts stātos spēkā, tas vēl jāapstiprina valdībā.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!