• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienošanos par lietotās kodoldegvielas ievešanu Krievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2007., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167432

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.12.2007., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienošanos par lietotās kodoldegvielas ievešanu Krievijā

 

3.decembrī vides ministrs Raimonds Vējonis un Krievijas Federālās atomenerģijas aģentūras vadītājs Sergejs Kirijenko parakstīja vienošanos par sadarbību pētnieciskā reaktora apstarotās kodoldegvielas ievešanai Krievijā.

Vienošanās nodrošinās iespēju izvest lietoto kodoldegvielu no Latvijas uz Krieviju, kā arī noteiks rīcību ar radioaktīvajiem atkritumiem, kas radīsies pēc lietotās kodoldegvielas pārstrādes. Plānots, ka lietotās kodoldegvielas izvešana no Latvijas varētu notikt 2008.gada pirmajā pusē.

Lietotās kodoldegvielas izvešanas izmaksas segs Amerikas Savienoto Valstu Enerģijas departaments. Izmaksas radioaktīvo atkritumu, kas rodas pēc Latvijas lietotās kodoldegvielas pārstrādes, atstāšanai Krievijas Federācijā būs jāapmaksā Latvijai.

Pašreiz lietotā kodoldegviela tiek uzglabāta Salaspils kodolreaktorā, kuru apsaimnieko un kura likvidēšanu nodrošina Bīstamo atkritumu pārvaldības valsts aģentūra.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!