• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības un Āfrikas ārlietu ministru sanāksmi Šarmelšeihā, Ēģiptē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2007., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167504

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra ielūgumu Krievijas ārlietu ministram

Vēl šajā numurā

06.12.2007., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības un Āfrikas ārlietu ministru sanāksmi Šarmelšeihā, Ēģiptē

 

5.decembrī Šarmelšeihā, Ēģiptē, notika Āfrikas un Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministru tikšanās. Latvijas delegāciju sanāksmē vadīja Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Ēriks Zunda. Sanāksmes mērķis bija sagatavot otro Āfrikas un ES samitu, kas plānots 8. un 9.decembrī Lisabonā, Portugālē.

Kopš pirmā Āfrikas un ES dalībvalstu samita 2000.gadā Kairā, Ēģiptē, gan Āfrikas kontinentā, gan Eiropā ir notikušas nozīmīgas izmaiņas. Sanāksmē tika uzsvērta Eiropas Savienības un Āfrikas jauno partnerattiecību veidošana, kas balstās uz vienlīdzību un cieņu starp sadarbības partneriem. Starptautiskajā sistēmā ir nostiprinājusies izpratne, ka aktuālus un sarežģītus jautājumus var risināt tikai kopējas sadarbības ceļā.

Sanāksmes laikā tika apstiprināta Āfrikas un ES stratēģiskā partnerība un Pirmais rīcības plāns, kas nosaka sadarbības mehānismus stratēģijas īstenošanai. Bez enerģētikas, vides un migrācijas jautājumiem dokumentos ir uzsvērtas tādas svarīgas partnerattiecību jomas kā cilvēktiesības, demokrātijas veicināšana un laba pārvaldība. Minētie dokumenti tiks pieņemti otrajā Āfrikas un ES samitā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!