• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konsultatīva orgāna izveidi sabiedrības integrācijas un mazākumtautību jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2007., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167694

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas interešu pārstāvības uzlabošanu visos Eiropas Savienības lēmumu pieņemšanas līmeņos

Vēl šajā numurā

11.12.2007., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konsultatīva orgāna izveidi sabiedrības integrācijas un mazākumtautību jautājumos

 

Lai veicinātu sabiedrības integrācijas procesus Latvijā, īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns Valsts prezidentam Valdim Zatleram nosūtītajā vēstulē aicina izveidot Valsts prezidenta konsultatīvu orgānu sabiedrības integrācijas un mazākumtautību lietu jautājumos. 

“Valsts augstāko amatpersonu atbildība ir vienot sabiedrību, tādēļ ir jāpieņem lēmumi, kas nodrošina visu Latvijas iedzīvotāju labklājību, tiesību aizsardzību un sociālo drošību. Tāda rīcība savukārt vairo sabiedrības uzticību lēmumu pieņēmējiem. Sabiedrības integrācija ir atslēgas instruments, kur lēmumu pieņemšanas procesā tiek veidots aktīvs dialogs starp valsti un sabiedrību,” uzsver ministrs Oskars Kastēns.

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās norāda, ka ir pārliecināts, ka šāda konsultatīva mehānisma izveidošana Valsts prezidenta darbības nodrošināšanai būs nepārprotams labas gribas apliecinājums sabiedrībai par dialoga nepieciešamību un atvērtas, saliedētas sabiedrības locekļu kopienas veidošanu Latvijā.

Konsultatīvajā orgānā varētu, piemēram, skatīt mazākumtautību jautājumu aktualitātes un jautājumus, kas tām ir svarīgi, lai veicinātu labāku sociālo dialogu, kā arī sniegt dažādus ieteikumus un rekomendācijas mazākumtautību labākai integrācijai Latvijas sabiedrībā.

 

Uzziņai

Valsts prezidenta G.Ulmaņa nodibinātā Tautību konsultatīvā padome savu darbu sāka 1996.gadā. Tajā tika apkopota un pārrunāta informācija, kas attiecas uz jautājumiem, kas ietekmē mazākumtautības, apkopoti viedokļi par nacionālās politikas jautājumiem, kā arī izstrādātas rekomendācijas un ieteikumi dažādu problēmu risināšanai. Padomi, ņemot vērā Valsts prezidenta maiņu, kā arī to, ka tajā bija politisko partiju un valsts institūciju pārstāvji, reorganizēja 1999. gadā.

 

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!