• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par meža nozares optimizācijas koncepciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.1999., Nr. 355 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16787

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par meža nozares optimizācijas koncepciju (turpinājums)

Vēl šajā numurā

28.10.1999., Nr. 355

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par meža nozares optimizācijas koncepciju

Ministru kabineta otrdienas sēdē tika pieņemts lēmums par pašreizējā Valsts meža dienesta valsts galvenā virsmežziņa Arņa Meļņa atbrīvošanu no amata sakarā ar viņa iecelšanu par jaunveidojamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" valdes priekšsēdētāja vietnieku. Pašlaik valsts galvenā virsmežziņa amata pienākumus pilda Valsts meža dienesta (VMD) valsts galvenā virsmežziņa vietnieks Aigars Dudelis.

Vakar, 27. oktobrī, Valsts meža dienestā preses konferencē A.Dudelis informēja, ka Ministru kabinetā akceptētās koncepcijas "Latvijas meža nozares valsts pārvaldes institucionālās uzbūves optimizācija" pamatbūtība ir nodalīt saimnieciskās un uzraudzības funkcijas mežā. VMD kļūs par klasisku valsts pārvaldes civiliestādi, bet jaunveidojamā valsts akciju sabiedrība "Latvijas valsts meži" (LVM) - par valsts meža apsaimniekotāju. Abām institūcijām jābūt gatavām atbilstoši koncepcijai uzņemties un veikt pienākumus no 2000. gada 1. janvāra. Tādēļ pašlaik VMD ļoti saspringti strādā, lai tiktu skaidrībā par nepieciešamo darbinieku skaitu un nākamajā gadā nepieciešamajām finansēm, kā arī veic precizējumus vēl šāgada VMD finansu plānos. Darba vietu skaits VMD no nākamā gada 1. janvāra būs 1600 pašreiz esošo 2970 vietā. Šāds darbinieku samazinājums tādēļ, ka VMD saruks darba apjoms (valsts meža īpašuma apsaimniekošana būs LVM pārziņā), kā rezultātā mežniecību skaits samazināsies no 260 līdz 197 un virsmežniecību skaits — no 35 līdz 26. Mežsargu skaits samazināsies no 1400 mežsargiem līdz 831, bet apgaitas platība vienam mežsargam palielināsies no 1,8 hektāriem uz 3,5 hektāriem. A.Dudelis apgalvoja, ka mežsargu skaita samazināšana un apgaitas platības gandrīz divkārša palielināšana neveicinās valsts mežu nelikumīgu izciršanu, jo atbildība par valsts mežu no 1. janvāra arī būs LVM kompetencē. VMD strādājošie mežsargi uzraudzīs, vai LVM, tāpat kā ikviens meža īpašnieks, darbojas likumīgi un izpilda arī prasības par īpašuma apsardzību.

Jaunveidojamās LVM valdes priekšsēdētājs un prezidents Roberts Strīpnieks žurnālistiem teica, ka meža nozares valsts pārvaldes optimizācijas rezultātā darbu varētu zaudēt 200 pašreizējie VMD darbinieki. Šāds skaits sanāk, summējot abās institūcijās — VMD un LVM — paredzēto darbinieku skaitu pēc nākamā gada 1. janvāra un salīdzinot to ar pašlaik strādājošo cilvēku skaitu. LVM, domājams, būs 1100 strādājošo, no kuriem 500 varētu būt štata darbinieki — tā paredzēts koncepcijā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!