• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par meža nozares optimizācijas koncepciju (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.1999., Nr. 355 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16788

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Polijas ārlietu ministrs: - pie Latvijas ārlietu ministra

Vēl šajā numurā

28.10.1999., Nr. 355

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par meža nozares optimizācijas koncepciju

Turpinājums  no 1.lpp.

Precīzāku darbinieku skaitu LVM prezidents R.Strīpnieks solīja nosaukt pēc novembra sākumā paredzētās pilnsapulces. Taču jebkurā gadījumā, lai cilvēkiem būtu skaidrība un tiktu noņemta nevajadzīga spriedze, LVM savu darbinieku atlasi centīsies veikt pussolīti pirms cilvēku atbrīvošanas no darba VMD. Tādēļ pilnīgi lieka esot ažiotāžas un tīšu neskaidrību radīšana, kas ļoti traucē konstruktīvu optimizācijas veikšanu, uzsvēra R.Strīpnieks.

Šonedēļ jaunā neprivatizējamā valsts akciju sabiedrība LVM varētu tikt reģistrēta Uzņēmumu reģistrā, un R.Strīpnieks cer, ka jau šīsnedēļas beigās būs iespējams turēt rokās uzņēmuma reģistrācijas apliecību — kā apliecinājumu līdz šim paveiktajam. LVM pirmajā pilnsapulcē, kas paredzēta 5. novembrī, tikšot runāts par nākamā gada rīcības programmu, no kuras atkarīgs sabiedrības budžets. Jau nākamajā gadā LVM valsts budžetā jāiemaksā vairāk nekā 7 miljoni latu, tādēļ 2000. gadu prezidents apzīmēja kā finansiāli un strukturāli smagu. Bet valsts budžets necietīšot ne finansiāli, ne morāli, apgalvoja R.Strīpnieks, jaunā sabiedrība LVM sevi attaisnošot, un Latvijas tautsaimniecība visādā ziņā būšot ieguvēja.

Lai LVM varētu uzsākt darbu, ir jāizveido reģionāli centri jeb novadu mežsaimniecības. Ministru kabinetā akceptētā koncepcija paredz, ka tām jābūt astoņām. Kā teica R.Strīpnieks, novadu mežsaimniecību robežām nav jāsakrīt ar valsts administratīvi teritoriālo iedalījumu, tādēļ novadu mežsaimniecību izveidošanai par pamatu tikšot ņemtas pašreizējās virsmežniecību un mežniecību robežas. Arī šajā jautājumā skaidrībai jābūt novembra sākumā.

Savukārt VMD 19. oktobrī ir izdevis rīkojumu Nr. 186 "Par virsmežniecību teritoriālo struktūrvienību izdalīšanu", kurš nosaka jauno katra rajona un kopējo valsts mežniecību skaitu (197) un mežsargu apgaitu skaitu (831). Rīkojums tiek gatavots publicēšanai "Latvijas Vēstnesī".

Rūta Bierande,  "LV" ekonomikas redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!