• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 26. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.1999., Nr. 355 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16793

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Augstākās tiesas Senāta lēmums lietā Nr.SKK-300

Par lietas nosūtīšanu papildu izmeklēšanai bez prokurora piekrišanas

Vēl šajā numurā

28.10.1999., Nr. 355

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 26. oktobra sēdē

Nobeigums. Informācijas sākums — "LV" Nr.353/354 27.10.1999.

Apstiprināta Salaspils kodolreaktora likvidēšanas un demontāžas koncepcija "Reaktora likvidēšana un demontāža", pagarinot tā realizācijas laiku par vienu gadu, lai uzsāktu lietotās kodoldegvielas pārvietošanu ārpus kodolreaktora 2003. gadā. Akceptēts pilnīgās demontāžas prognozējamo izmaksu plāns un uzdots Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai sagatavot detalizētu demontāžas darbu projektu un precizēt veicamo pasākumu izmaksas. Lai nodrošinātu Salaspils kodolreaktora likvidēšanu un demontāžu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai uzdots koordinēt Salaspils kodolreaktora demontāžas un likvidēšanas programmas izpildi atbilstoši valsts pamatbudžetā paredzētajai dotācijai no vispārējiem ieņēmumiem un speciālajā budžetā "Vides aizsardzības fonds" paredzētajiem finansu resursiem, kā arī piesaistītajām ārvalstu palīdzības programmām un uzdot bezpeļņas organizācijai valsts uzņēmumam "Vides projekti" nodrošināt Salaspils kodolreaktora likvidēšanas un demontāžas pasākumu vadību piešķirtā finansējuma ietvaros; valsts uzņēmumam "Radons" piešķirtā finansējuma ietvaros uzdots nodrošināt Salaspils kodolreaktora demontāžas laikā sagatavoto radioaktīvo atkritumu apglabāšanu; īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām un Ārlietu ministrijai uzdots atbalstīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas aktivitātes, lai iespējami lielākā apjomā piesaistītu ārvalstu palīdzību šīs programmas izpildei; par valsts pamatbudžeta līdzekļu piešķiršanu 2001.gadam un turpmākajiem gadiem Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, lai nodrošinātu Salaspils kodolreaktora likvidēšanas un demontāžas programmas izpildi, un Iekšlietu ministrijai, lai nodrošinātu fizisko aizsardzību Salaspils kodolreaktora likvidēšanas un demontāžas laikā, nolemts lemt, izskatot valsts budžeta projektu 2001.gadam un turpmākajiem gadiem; Ārlietu ministrijai sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju uzdots aktivizēt sarunas ar citām valstīm, kuras varētu pieņemt lietoto kodoldegvielu gadījumā, ja starpvaldību sarunās ar Krieviju laikā netiks panākts būtisks progress šajā jautājumā; komisijai no Latvijas Republikas puses Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijā aktivizēt sarunas, lai panāktu vienošanos par lietotās kodoldegvielas nosūtīšanu uz Krieviju.

Pieņemta zināšanai kultūras ministres Kārinas Pētersones iesniegtā informācija par Latvijas Nacionālās operas darbību. Tika nolemts saglabāt Latvijas Nacionālajai operai valsts budžeta iestādes statusu. Kultūras ministrijai uzdots sagatavot jaunu Latvijas Nacionālās operas nolikuma projektu un priekšlikumus par Latvijas Nacionālās operas uzraudzības kārtību un divu nedēļu laikā noteiktā kārtībā iesniegt tos Ministru kabinetā. Kultūras ministrijai sadarbībā ar Finansu ministriju, Labklājības ministriju un Rīgas domi līdz 16.novembrim uzdots sagatavot priekšlikumus par Latvijas Nacionālās operas nodokļu parādu samaksu un noteiktā kārtībā iesniegt tos Ministru kabinetā. Kultūras ministrijai uzdots izvērtēt Latvijas Nacionālās operas statusa maiņas variantus un sagatavot attiecīgus priekšlikumus. Jautājumu par Latvijas Nacionālās operas darbību nolemts atkārtoti izskatīt Ministru kabineta sēdē 2000.gada janvārī.

Pieņemta zināšanai informācija par Kontrabandas apkarošanas centra nodrošināšanu ar autotransportu. Pieņemts zināšanai, ka Zemkopības ministrija var nodot divas automašīnas un Finansu ministrija — vienu automašīnu Valsts ieņēmumu dienestam Kontrabandas apkarošanas centra vajadzībām. Valsts kancelejai uzdots sagatavot attiecīgu tiesību akta projektu izskatīšanai Ministru kabineta sēdē. Finansu ministram Edmundam Krastiņam un labklājības ministram Robertam Jurdžam uzdots nodrošināt, lai uz ministriju vārda reģistrētās automašīnas tiktu pārreģistrētas atbilstoši to lietotājiem, un attiecīgi informēt Ministru prezidentu.

Pieņemta zināšanai kultūras ministres K.Pētersones sniegtā informācija par Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecību. Nolemts atbalstīt Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecības nepieciešamību. Atzīts par nepieciešamu Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecības likumprojektu akceptēt tikai vienlaikus ar būvniecības finansēšanas mehānisma apstiprināšanu. Kultūras ministrei, ekonomikas ministram un finansu ministram līdz 2000.gada 1.janvārim uzdots sagatavot priekšlikumus par būvniecības finansēšanas mehānismu.

Akceptēta personas dzīvesvietas deklarēšanas koncepcija.

Iekšlietu ministrijai uzdots sagatavot un divu nedēļu laikā iesniegt Valsts kancelejā Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupas izveidošanu personas dzīvesvietas deklarēšanas likumprojekta un ar to saistīto normatīvo aktu projektu izstrādei.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!